Jocuri pentru PC si console!

 

Facandu-si pentru prima data aparitia in anul 1981, in celebrul joc Donkey Kong, Mario devine un clasic al jocurilor pentru copii, ajung sa fie cunoscut in intreaga lume. Personajul a fost creeat de catre Shigeru Miyamoto, si imaginea lui este detinuta de marele concern realizator de jocuri, Nintendo. Din seria de jocuri cu Mario, ce au aparut dea lungul istorie, primul, in care personajul nostru da si numele jocului, este Mario Bros, joc in care apare pentru prima data si fratele acestuia, Luigi. Promovat intre timp drept mascota companiei Nintendo, Mario apare in alte doua jocuri noi, varianta pentru Wii, si anume Super Mario Galaxy si Super Paper Mario.

La baza personajului Mario, sta un mic instalator din Italia, mustacios, ce isi are domiciliu in Regatul Ciupercilor. Vestimentatia sa este compusa dintr-o salopeta albastra si un tricou de culoare rosie, avand pe cap o sapca cu inscriptia M. Si fratele sau are la baza cam aceeasi vestimentatie, diferenta fiind culoarea, care, in cazul lui Luigi este verde, litera de pe sapca, L fiind pe sapca lui Luigi si inaltimea celor doi.

Jocuri pentru PC si console

Alaturi de prietenii sai Princess Peach, Toad, Bowser sau Wario, al nostru personaj a fost dea lungul timpului prezent intr-o multime de aparitii. Astfel ca, printre cele mai accesate <a title=”jocuri cu mario”

ref=”http://jocurinoigratis.net/cu-mario”>jocuri cu mario</a> , se numara Mario Party, Mario Kart, Mario Tennis, Mario Golf, Paper Mario, Mario & Luigi. Cel mai celebru joc in tara noastra, este fara indoiala Super Mario Bros, aparut la inceputul anilor 90, si care a deschis practic seria de jocuri pe console. Incepand cu anii 2000, au inceput sa apara si variantele disponibile pe PC. Super Mario Bros a fost de asemenea introdus in Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai vandut joc video din toate timpurile.
New Super Mario Bros este cel mai celebru din seria de jocuri pentru PC si console, aparut in anul 2006. Prima lansare a fost facuta pe data de 15 mai, urmand ca in Europa sa apara pe data de 30 iunie. Acesta poate fi jucat atat in modul single player, cat si in varianta multiplayer.

Jocuri browser based

Daca la capitolul console si PC, gasim o multime de <a title=”jocuri cu mario bross ” href=”http://jocurinoigratis.net/jocuri-cu-mario-online-super-mario-bross”>jocuri cu mario bross </a> extrem de interesante, pentru jocurile de dimensiune mica, de tip browser based arcade, diversitatea este chiar mult mai mare. Gasim sute astfel de jocuri, prezente pe foarte multe siteuri atat din Romania cat si din strainatate. Aici avem Mario Forever Galaxy, Super Mario Flash, Mario Mushroom Adventure sau Mario Kart Racing.

Mario, pe telefonul mobil

Nici pe telefonul mobil nu putem sta fara Mario. Aici avem disponibil Mario Kart Movil, joc  aparut in iunie 2012, fiind un joc de tip racing.
Alte doua jocuri pentru telefonul mobil cu Mario, sunt Mario Bros Super Worm 2008 si Super Mario Forever 2. Primul a aparut in mai 2012, iar cel de-al doilea in februarie 2012, ambele fiind jocuri de actiune.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.