Jocurile, dependenta sau obisnuinta?

dependenta jocuriStateam si ma intrebam daca jocurile au devenit o obisnuinta sau o dependenta. Si raspunsul care mi-a venit in minte a fost urmatorul: Nici una nici alta. Pur si simplu, ne jucam de plictiseala, de amuzament, ne jucam sa ne relaxam. Ina ca de inventia primelor dispozitive electronice cu monitor, inca de la primul sistem de operare, au fost introduse si jocurile. La inceput de amuzament. Apoi pentru ca se vindeau. Acum se produc la scara industriala, sunt de milioane de tipuri si se vand ca painea calda. Jocuri joca de la cei mai mici pana la cei mai mari.

O metoda foarte folosita este cea a jocurilor online. De ce? Deoarece, de obicei in online, toata lumea poate juca jocuri gratis. Dupa cum bine stiti, mai toata lumea are astazi in casa cel putin un calculator si neaparat conexiune la internet. Iata asadar cum industria jocurilor online a devenit una prolifica, in contextul in care milioane de oameni, tineri sau mai putini tineri, le acceseaza zilnic. Totusi, ce fel de jocuri online se joaca acum?

Ati putea spune ca de toate felurile, insa eu inclin spre doua categorii: jocurile MMORPG si jocurile mici, tip miniclip. Dintre primele, cele mai renumite au ajuns sa fie in ultima vreme jocuri ca The West sau Triburile, Imperia sau Gladiatus. Parerea mea insa este ca aceste jocuri, reprezinta o mare pierdere de timp, in contextul in care prin modul in care au fost create, te fac sa fii activ aproape non-stop si eventual, sa mai investesti si ceva bani in ele. Tocmai de aceea, eu raman la recomandarea mea. Jocurile care nu provoaca dependenta si care pot fi jucate doar in momente de plictiseala sau doar pentru relaxare sunt cele mai bune. Toate astea insa, numai daca nu se suprapun peste treburile mai importante si numai daca nu devin dependenta.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.