Lanterne cu led VS Lanterne clasice cu bec cu filament

Sunt convins ca macar odata v-ati intrebat ce diferenta asa semnificativa poate fi intre  o lanterna cu led si o lanterna cu bec conventional, cu filament.

Cu toate ca amandoua au acelasi scop, lanterna cu led isi face traba mai bine. Esta cam aceeasi diferenta cum este si intr televizor cu lampi si televizor led.  Principal avantaj al unei lanterne cu led este puterea de iluminare mult marita, cu acelasi consum de energie. Sa spunem ca dorim o lanterna ce foloseste 4 baterii tip AA. O lanterna cu led poate atinge un flux luminos de peste 800 lumeni si distanta de iluminare de pana la 300 de metri pe cand o lanterna cu bec conventional, cu filament va genera un flux luminos de maxim 300 lumeni si cu siguranta nu va lumina la distante mai mari de 100 de metri.

Un alt avantaj al lanternei cu led este durata de viata mai mare si anume pana la 50.000 de ore de functionare pe cand un bec conventional are o durata de viata de aproximativ 2000 de ore (in cele mai fericite cazuri) daca nu se „scutura”  intre timp. Si asa am evidentia si un alt avantaj si anume faptul ca ledul nu se „scutura” niciodata. In cazuri foarte rare si de obicei in cazul lanternelor ieftine (replici) se intampla ca ledul sa cedeze.

Deci in concluzie lanternele cu led = viitor, cele cu bec conventional = trecut.

Acum intervine si problema pretului. Realitatea este ca o lanterna cu led este considerabil mai scumpa decat una cu bec clasic dar daca gandim pe termen mediu vom constata ca pana la urma este mai economica lanterna cu led.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.