Lanterne tactice – definitie

In conceptia a mare parte din populatie, orice lanterna cu performante ridicate este lanterna tactica. Lucrurile nu stau tocmai asa. O lanterna tactica este o lanterna utilizata în combinație cu o armă de foc pentru a ajuta la identificarea unei tinte in intuneric permitand tragatorului sa ilumineze tinta si sa poata trage focuri in acelasi timp. Aceste lanterne tactice pot fi montate pe arme de foc sau pot fi purtate si utilizate cu o singura mana atunci cand se foloseste un pistol.

O lanterna tactica nu are intotdeauna rolul de a lumina tinta in vederea executarii focurilor de arma. Ea poate fi utilizata si ca mijloc de constrangere nonletal in sensul ca poate fi activat un mod stroboscop care are rolul de a orbi si dezorienta temporar tinta (om sau animal). Caracteristicile esentiale ale unei lanterne tactice sunt rezistenta sporita la socuri (reculul armei), fiabilitate, greutate redusa si intensitate luminoasa mare. Filtrele colorate sau ledurile care emit lumina infrarosu nu sunt specifice doar gamei de lanterne tactice dar in cazul acestora sunt mult mai eficient utilizate deoarece pot fi utilizate cu echipament de vedere night vision. Un set standard de lanterna tactica pentru misiuni tactice, vanatoare sau airsoft cuprinde urmatoarele elemente: lanterna, acumulator, incarcator, sistem de montare pe arma, intrerupator cu fir si filtre colorate.

In cazul pistoalelor lanterna tactica poate fi folosita in 2 moduri si anume: o lanterna mica ca dimensiuni cu putere de iluminare mica spre medie se poate monta pe pistol sau o lanterna foarte puternica de dimensiune mai mare dar care poate fi tinuta in mana care nu este ocupata cu pistolul. In acest caz, inelul tactic este foarte important pentru ca faciliteaza aprinderea lanternei cu o singura mana.

In cazul armelor mai mari, singura posibilitate de a utiliza o lanterna tactica este de a o monta pe arma cu un suport special. In acest caz, foarte importanta este existenta unui intrerupator cu fir care faciliteaza aprinderea lanternei de la distanta.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.