Legatura dintre infectii si cancer

cancerTimp de multi ani cercetatorii au efectuat studii asupra cancerului, inclusiv asupra modului in care apare in organism si asupra efectelor sale in corp atunci cand se raspandeste. Stim ca maladia apare atunci cand proliferarea celulara nu se mai afla sub control, dar studiile recente au aratat o posibila legatura intre infectii si cancer.

S-a descoperit ca anumite infectii provocate de virusi sunt legate de tipuri particulare de cancer care pot schimba sau complica procesul de tratare dupa diagnosticare. Cateva exemple de asociere intre infectii si cancer includ: HPV – virusul papiloma uman asociat cu prezenta cancerului de col uterin, Helycobacter pylori legat de cancerul gastric si salmonella asociata cu cancerul vezicii urinare.

Exista si infectii legate de cancerul de colon si cancerul pulmonar. Dar cum sunt efectiv legate aceste infectii de aparitia diferitelor tipuri de cancer?  Modul dezvoltarii cancerului este complicat, dar exista anumite bacterii asociate cu formarea cancerului care se deosebesc de virusi si infectii. In unele cazuri, infectiile bacteriene pot duce la aparitia cancerului, in special daca infectia este recurenta. Bacteriile pot cauza cancer in moduri diferite, incluzand infectii cronice care afecteaza celulele normale cauzand inflamatii si ducand la proliferarea canceroasa. Bacteriile pot dauna ADN-ului si pot cauza mutati ale acestuia care altereaza controlul genelor codificate de ADN, in sensul ca nu mai are loc moartea celulara cand ar trebui. Sistemul imunitar este slabit, fapt care nu ajuta organismul in lupta contra cancerului.

Bacteriile pot afecta modul in care sistemul imunitar recunoaste si lupta impotriva microorganismelor si uneori sistemul imunitar ajunge sa nu mai recunoasca toxinele impotriva carora ar trebui sa lupte. In marea majoritate a cazurilor, oamenii nu dezvolta cancer dupa o infectie, dar e bine sa iei masurile de precautie necesare daca ai o infectie si sa incerci sa previ aparitia altor infectii in viitor. Tine minte faptul ca oamenii sunt diferiti intre ei si ca uni pot fi mai expusi riscului de aparitie a cancerului decat altii.

Genele si istoricul tau medical pot influenta riscul unui cancer sau a unei infectii iar pentru unii inclusiv zona in care traiesc poate influenta acest aspect. Infectiile cronice pot creste riscul aparitiei cancerului, dar daca iei un tratament corespunzator sansele de cancer se reduc considerabil.

Prevenirea infectiilor este chiar o mai buna metoda si include masuri precum adoptarea unor obiceiuri sanatoase legate de igiena si gatirea atenta a alimentelor. E bine sa te interesezi in ce cazuri aparitia infectiilor este mai probabila, cum ar fi grupuri cu risc ridicat si sa incerci sa elimin sansele dezvoltari infectiilor. De asemenea, nu uita ca daca ai tratat cu succes o infectie nu inseamna ca ai eliminat riscul aparitiei cancerului.

Dupa cum am mentionat, infectiile nu conduc intotdeuna la aparitia cancerului, dar daca ai contractat o infectie e bine sa urmezi pasii necesari pentru a o tine sub control si este indicat sa te consulte un medic. Intelegerea modului in care apare riscul dezvoltarii cancerului te poate ajuta sa ai un stil de viata benefic si sa reduci sansele aparitiei infectiilor si a cancerului.

Un Raspuns to “Legatura dintre infectii si cancer”

 1. nicolae spune:

  Celulele tumorale şi afecţiunile provocate de ele, reprezintă o problema complexă cu foarte multe necunoscute, iar aceasta face ca eforturile medicilor şi aşteptările pacienţilor să fie de multe ori zadarnice.
  Toate informaţiile deţinute actual de om, despre celulele tumorale, sunt practic insuficiente de a putea rezolva eficient problemele legate de afecţiunile maligne. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să lărgit la maxim orizontul cunoaşterii, cu noi informaţii „cheie” în acest domeniu, iar eu am făcut acest lucru, cu toată pasiunea şi forţa mea – în studiul de cercetare intitulat: „Totul despre celulele maligne şi combaterea lor” Iar acum, importanţa acestor noi descoperiri pot avea un impact decisiv pentru apărarea noastră anti-tumorală.

  După un efort uriaş, am făcut o lucrare fără precedent de amplă, despre celulele tumorale, pentru a arăta lumii explicit, pe ce se bazează practic secretul, puterea şi „faimoasa forţă invincibilă” a celulelor maligne.
  Nu este simplu să faci o lucrare de cercetare ştiinţifică aşa de amplă, într-un domeniu practic inaccesibil, situat dincolo de barierele cunoaşterii şi să reuşeşti totuşi, a scoate la lumină nişte mecanisme biologice necunoscute ale celulelor maligne şi nişte puncte „cheie” vulnerabile din comportamentul lor, care pot fi atacate selectiv.
  Am o ură fără margini faţă de efectele devastatoare ale afecţiunilor maligne, care reuşesc să frângă viaţa multor oameni nevinovaţi, iar pentru aceasta am concentrat, ani de zile, zi şi noapte, toată forţa şi toată pasiunea mea, pentru a face această lucrare originală de cercetare, care să dezlege secretele şi misterele legate de aceste afecţiuni şi despre mecanismele lor diabolice.
  Această lucrare nu este o consultaţie medicală, nu este un sfat medical. Eu am făcut această lucrare nu pentru a impresiona pe cineva. Miza aici, ar putea fi oricând, chiar şi viaţa noastră. Am vrut ca lumea să aibă mai multe detalii pentru a putea regândii şi reorienta strategia de apărare eficientă a omului, faţă de afecţiunile maligne, iar toată lumea să cunoască cine stă la baza acestor afecţiuni maligne şi cine este practic „acel duşman cheie” implicat aici, care este responsabilul principal ce iniţiază sau declanşează toate aceste fenomene tumorale. Iar în acest context, noi am avea posibilitatea de a cunoaşte, cum putem să eliminăm într-un mod elegant sau „să-i închide uşa acestui duşman” pentru a nu mai afecta sănătatea noastră, într-un mod aşa de dramatic, cum nu se poate mai rău.
  În acest sens caut o sugestie sau o sponsorizare care mă poate ajuta să fac cunoscute lumii, aceste noi informaţii şi-n primul rând să editez una din aceste lucrări, care cuprinde totul despre celulele maligne şi combaterea lor.
  Cartea este intitulată sugestiv “Viaţa mai presus de orice” şi are aproximativ 350 de pagini, are coperţile color şi aproximativ 24 de pagini color.
  Vă mulţumesc pentru atenţia sau eventual sprijinul acordat.
  Cu stimă şi respect autorul acestor lucrări
  Nicolae Gheorghe
  Piteşti, România
  Telefon 0348410756
  Ccnt_nicolae@yahoo.com

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.