Librarie online, beletristica

De ce mai citim ? De fapt, intrebarea mai buna este: mai citim ?

Raspunsul este destul de trist, caci nu, nu prea mai citim, din diverse motive. Unora pur si simplu nu le face placere. Numai ca, scotandu-i din ecuatie pe cei carora nu le place si nu vor sa citeasca, sunt o multime de persoane care nu reusesc, desi isi doresc. Lipsa de timp este invocata in cele mai multe cazuri. Multi ne amintim cu placere de copilarie si adolescenta, cand stateam ore intregi cu cartea in mana, pierduti in alte lumi, visand cu ochii deschisi. Varsta adulta ne-a adus atat de multe responsabilitati, incat rezolvarea lor presupune atentia noastra uneori mai mult de paisprezece ore pe zi, caci in afara serviciului propriu-zis, avem multe alte sarcini ce se refera in principal la copii si la casa, dar nu numai.

Multi oameni si-au pierdut pe parcurs interesul pentru citit datorita oboselii si asaltului constant al emisiunilor de televiziune, ce reuseste sa blocheze repulsia noastra fata de nivelul scazut al calitatii, printr-o lipsa de efort (chiar intelectual) necesar a le urmari. Este seducatoare ideea de a sta comod in fotoliu, cu telecomanda in mana si a privi ecranul televizorului pana la amortirea oricarui gand coerent – un fel de terapie antistres. Numai ca realitatea este diferita, in goana lor dupa senzational si rating, posturile TV se intrec in a ne prezenta intr-o lumina orbitoare stirile cele mai banale, daca nu deranjante. Discutiile pe diverse teme au devenit in timp certuri si scandaluri cu un limbaj suburban si care se invart obsedant in jurul acelorasi idei – cine are dreptate. Sau mai rau, sotia carui fotbalist a fost vazuta cu cine stie ce VIP de Dambovita, de soarta caruia nu ar trebui sa stim si nu ar trebui sa ne pese.

Iesirea din mocirla asta este inchiderea televizorului si deschiderea unei carti. Este adevarat ca nu avem timp, dar putem taia jumatate de ora de privit ecranul in gol, pentru a o petrece linistiti in fata paginilor scrise. Pentru economie de timp, cautam titlurile ce ne intereseaza pe Librarie online, de unde putem alege carti dezvoltare personala, beletristica, dar si carti pentru copii, albume, enciclopedii, sau chiar audiobooks si e-books. O alegere pe care nu o vom regreta ! Nu vom pierde timp pretios alergand prin librarii, mai ales ca un job solicitant nu ne permite sa ajungem intr-o librarie inaintea orei de inchidere. In al doilea rand, cumpararea cartilor din supermarketuri, unde oricum ajungem pentru cumparaturile necesare casei, nu ne permite o alegere a titlurilor ai autorilor, caci selectia este foarte mica.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.