Limitarile extensiilor de par

extensii parExista la majoritatea femeilor o tendinta innascuta de a avea un par cat mai lung si mai des. Ultima moda in materie de coafuri este reprezentata de lungirea si indesirea, chiar si schimbarea culorii si a modului de aranjare a parului, prin montarea unor suvite false de par – numite „extensii par” -, ce pot fi confectionate din par natural (provenit de la donatoare) sau sintetic.

Extensiile acestea sunt o alternativa ingenioasa, eleganta si moderna, la clasicele si de-acum demodatele peruci. Aceste extensii se prind de parul natural al clientei intr-un mod atat de fin si discret, incat chiar si o persoana din domeniul cosmetic isi poate da cu greu seama daca cineva are sau nu extensii. Prinderea suvitelor de parul propriu se face fie cu ajutorul unor clame foarte mici, fie cu niste ineluse de silicon (pentru extensii microring), sau folosind legaturi de cheratina.

Timpul necesar prinderii acestor suvite false de par poate depasi (uneori cu mult) 2 ore, iar durata lor de rezistenta variaza intre 2 si 7 – 8 luni, putand ajunge uneori si pana la un an, in functie de modalitatea de intretinere a acestor extensii de par si de tipul lor. Suvitele cele mai rezistente sunt acele extensii cheratina, care mai sunt numite si extensii permanente.

Din pacate, in graba lor de a imita, femeile uita de cele mai multe ori sa se intrebe daca acea tendinta din moda li se potriveste sau nu, sau daca le este recomandata sau nu. Atentie insa ca sunt si unele situatii in care aceste extensii de par sunt imposibil de folosit, in alte cazuri nu sunt recomandate sau chiar sunt interzise. Astfel, suvitele nu pot fi aplicate doamnelor ce au lungimea firului de par mai mica decat 6 centimetri.

In cazul in care opteaza pentru extensii permanente sau semi-permanente, clientele trebuie mai intai sa determine daca au sau nu alergie la substantele ce se vor folosi pentru fixarea suvitelor (cheratina sau silicon). In caz afirmativ, nu au voie sa foloseasca aceste tipuri de extensii. Singurele extensii permise in caz de alergii sunt acele extensii clip-on, care se prind de parul propriu cu ajutorul unor clipsuri, nefolosindu-se nicio substanta, cum e cazul celorlalte tipuri de extensii.

Femeile insarcinate trebuie sa stie ca nu au voie sa apeleze la acest procedeu de infrumusetare, la fel nici doamnele si domnisoarele care au diverse probleme cu scalpul. Folosirea extensiilor este interzisa de asemenea si persoanelor carora le cade foarte tare parul – acestora nu li se recomanda sa foloseasca nici macar extensii clip-on, desi se spune despre acestea ca sunt singurele care nu afecteaza deloc parul propriu. Interdictia de a folosi extensii este valabila si in cazul clientelor care fac diverse tratamente cu citostatice sau cu hormoni.

Alte restrictii ale folosirii acestor inovatii cosmetice se refera la utilizarea aparatelor de uscat parul (doamnele care si-au montat extensii microring sau cheratina nu au voie sa foloseasca nici drotul, nici placa de indreptat), la produsele cosmetice bazate pe silicon (nu trebuie folosite in zona de prindere a suvitelor), la vopsit (care trebuie facut numai la un salon de coafura), la spalat (la radacina parului si in zona de fixare a suvitelor nu aveti voie sa insistati).

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.