Lucruri importante la achizitia unui sistem de supraveghere

Nu mai este niciun secret in faptul ca achizitia uni sistem de supraveghere video este o alegere inteleapta, indiferent care ar fi locul pe care vrei sa il supraveghezi. Este o decizie buna atunci cand vrei sa supraveghezi un magazin, este o decizie buna atunci cand vrei sa supraveghezi o casa si este o decizie buna atunci cand iti doresti sa iti tii sub control afacerea.

Desi pare simpla, achizitia unui astfel de sistem nu este chiar asa. Este adevarat, nu ai nevoie decat de un DVR ( sau NVR) si de camere de supraveghere, analog sau IP. Aici apare insa problema, deoarece diversitatea de produse este foarte mare, dotarile lor sunt foarte variate iar calitatea poate sa divere de la un spatiu supravegheat la altul. Nu poti sa mergi, pur si simplu, in magazin si sa iei cel mai ieftin sistem de supraveghere pe care il gasesti. Daca vrei calitate, atunci ai nevoie, in primul rand de informatii. Din fericire, internetul este plin de informatii. Gasesti site-uri destinate exclusiv supravegherii video, precum acest blog, unde gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te bucura la maxim de sistemul pe care il achizitionez. Este nevoie sa citesti cateva ore, pentru a descoperi care este cel mai bun produs pentru tine.

Dupa ce te-ai informat si ti-ai dat seama de ce ai nevoie, trebuie sa tii cont de cateva criterii:

  • Alege un sistem de supraveghere produs de o firma in care ai incredere. Firma producatoare este foarte importanta. Evident, nu ai de unde sa cunosti firmele, insa dupa ce te informezi bine, s-ar putea sa descoperi ca exista companii precum Dahua sau Hikvision care garanteaza calitatea. Chiar daca preturile unui sistem cu nume pot fi ceva mai mari, este indicat sa faci un efort in plus si sa il achizitionezi.
  • Analizeaza cu mare atentie spatiul pe care il supraveghezi. Este bine sa analizezi cu o foarte mare atentie spatiul supravegheat , pentru a-ti da seama de cate camere ai nevoie si de ce calitate ai nevoie. Tine cont de spatiile din exterior ce trebuie supravegheate, de lumina si de marimea locului. Odata ce ai achizitionat un sistem, extinderea lui ulterioara este destul de dificila, asadar, este bine sa iti iei o marja de eroare si sa achizitionezi un DVR cu mai multe canale decat numarul de camere de care ai nevoie.
  • Apeleaza la o echipa de profesionisti pentru montarea sistemului. Este o idee sa iti montezi singur sistemul, insa nu este o idee tocmai buna. Daca vrei performanta, este indicat sa apelezi la o echipa care sa fi facut asta de mai multe ori si sa iti poata garanta faptul ca sistemul tau va fi unul cat se poate de eficient.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.