Lucruri nestiute despre automobile

La fel ca in orice domeniu si in domeniul auto sunt cateva lucruri care nu sunt cunoscute de marea masa a cetatenilor. Din acest motiv, site-ul nostru vin in ajutorul dumneavostra si va imprataseste aceste lucruri nestiute de catre foarte multe persoane. Trebuie precizat faptul ca avem o experienta de peste 5 ani in domeniul auto si in domeniul inchirierilor de masini.

Ceea ce nu stiai despre masini

–          Istoria automobilului a inceput aproximativ acum 200 ani, iar de atunci este intr-o continua dezvoltare. Pana in prezent industria auto a evoluat extrem de mult, iar acum avem cele mai avansate tehnologii posibile pe majoritatea masinilor de serie.

–          Daca in prezent masina se directioneaza cu ajutorul unui volan, in cele mai vechi timpuri, masina se putea directiona doar cu ajutorul unui levier. In momentul de fata exista masini care pornesc pe baza amprentei digitale, cartele, buton sau cheie. In trecut masinile se porneau cu ajutorul unei manivele care se monta in partea din fata a automobilului. Masina se pornea asa deoarece nu era inventat electromotorul.

–          Gratie tehnologiei de ultime generatii de care dispun uzinele auto, asamblarea unui autoturism poate dura aproximativ 25 ore. O mare parte din acest timp este dedicata procesului de vopsire a caroseriei.

–          In ciuda faptului ca exista motoare cu foarte multi cai putere, doar o mica parte din energia produsa de acestia ( aproximativ 20% ) ajunge sa puna in miscare rotile automobilului. Cea mai mare parte a energiei se pierde pe drum, datorita unor elemente fizice.

–          Cu toate ca pare absolut incredibil, prima amenda pentru depasirea vitezei a fost data in SUA in anul 1904.  Aceasta amenda a fost data pentru o viteza de 19,3 km/h. Da, in zilele noastre pare ceva absolut fantastic, insa pe atunci masinile nu erau proiectate sa prinda o asemenea viteza.

–          Trebuie precizat faptul ca in majoritatea tarilor din lume mor anual foarte multi oameni din cauza infrastructurii de slaba calitate, din cauza consumului de alcool sau droguri la volan si desigur din cauza neatentiei acestora.

–          De departe, cea mai ciudata masina creata a fost  Horsey Horseless. Masina a fost construita in anul 1899 in Statele Unite ale Americii. Masina este ciudata datorita faptului ca in partea din fata avea atasat un cap de cal ( bineinteles fals ). Datorita acestui lcuru masina este considerata chiar si in ziua de azi, cea mai ciudata masina care a fost creata vreodata.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.