Lumina lanternei – cum facem sa dureze mai mult

Primul lucru de care ne interesam in momentul in care dorim sa achizitionam o lanterna este lumina pe care o emite. Cat de puternica este si cat de mult timp o poate emite. De aceea este important sa stim care sunt factorii esentiali care determina emiterea unei lumini pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Astfel ca, in momentul in care vom fi pusi in situatia de a alege o lanterna, o vom putea alege in functie de cateva criterii anterior stabilite si deosebit de importante pentru nevoile noastre.

Caldura si frigul excesiv: Acestea sunt doua elemente destul de importante care afecteaza bateria sau acumulatorii unei lanterne. Indiferent ca vorbim de baterii reincarcabile sau nu, in momentul in care tinem lanterna la temperaturi neobisnuite, aceasta va fi mai putin eficienta decat intr-o situatie normala.

Numarul de led-uri: Este cunoscut faptul ca led-urile salveaza bateria, spre deosebire de becurile incandescente. Totusi, cu cat sunt mai multe led-uri cu atat si bateria se va consuma mai repede. Avantajul este ca prin intermediul lor poti vedea la distante destul de mari in intuneric.

Intensitatea luminii: Cu cat intensitatea luminii este mai mare, cu atat lanterna consuma mai multa bateria. In functie de cat de mult o folosesti, aceasta se va consuma mai repede sau mai incet.

 

Bateriile: Cu cat sunt mai mari sau cu cat sunt mai multe, cu atat o lanterna va putea emite lumina pentru o perioada mai indelungata de timp. Implicit acest lucru inseamna ca lanterna va fi mai mare si mai grea, ceea ce o va face mai greu de transportat.

 

Cel mai important lucru pe care il vei avea de stabilit in momentul in care vei dori sa iti achizitionezi o lanterna este pentru ce o vei folosi. Daca ai nevoie de lumina pentru perioade indelungate, atunci vei avea nevoie de o lanterna de dimensiuni destul de mari, in care sa incapa acumulatori destul de mari.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.