Maestru al baloanelor – distractie sau… afacere?

 

Iata o abilitate usor de deprins cu ajutorul careia poti face bani, daca doresti, mai ales daca ai deja un mic business care se ocupa cu decorarea spatiilor pentru petreceri. Modelatul de baloane este amuzant, distractiv si poate sta la baza unei afaceri. Exista o multime de tutoriale pe internet despre cum sa incepi, care sunt cele mai populare modele si cum trebuie indoite baloanele pentru a se transforma in floricele, catei, girafe sau alte forme interesante. Te vei distra si tu, pe langa spectatorii show-lui pregatit de tine, insa pentru asta trebuie sa exersezi ca sa capeti dexteritate si indemanare.

Exista multe metode de a-i impresiona pe copii: poti organiza jocuri, poti purta un costum de de clown, poti dansa sau canta, ii poti picta pe fata, insa pentru multe dintre aceste activitati ai nevoie de talent, iar daca nu, oricum sunt destul de greu de invatat. Modelatul cu baloane este simplu insa, si toti copii sunt vrajiti de prezenta baloanelor la petrecerea lor. Iata cateva sugestii care sa dea startul cu bine afacerii tale:

baloane de modelaj1. Invata bine materialele cu care poti lucra: exista mai multe tipuri de baloane de modelaj si fiecare poate fi folosit intr-un anumit fel. Cu cat designul va deveni mai complicat, cu atat vei avea nevoie sa cunosti mai bine baloanele cu care lucrezi. Care este cel mai rezistent brand? Cat aer trebuie sa lasi in fiecare? Cat de tare se pot umfla? Cat de usor se vor umfla? Toate aceste lucruri contribuie la succesul modelelor tale si reduc numarul de rateuri.

2. Fiecare indoitura va reduce din volumul balonului, asadar spatiul alocat aerului trebuie sa fie suficient, pentru ca balonul sa nu se sparga. Modelatorii cu care am vorbit imi spuneau ca cel mai greu lucru a fost sa invete cat aer sa lase pentru fiecare tip de balon si model in parte. E drept, cu experienta vine si intelepciunea, dar acest lucru inseamna ca ai cu atat mai mult de exersat.

3. Nu te zgarci cand vine vorba de materiale! Poti gasi baloane de modelat la diverse preturi si calitati pe internet. Plateste un leu in plus, insa alege-le pe cele mai bune! Nu vrei sa iti explodeze baloanele inainte sa incepi bine proiectul. Si testeaza-le de fiecare data, inainte sa iesi in public cu ele!

4. Cel mai usor si mai convenabil ar fi sa achizitionezi si o mica pompa de mana cu ajutorul careia sa umfli baloanele. Poate nu este la fel de distractiv pentru copii, insa vei creste mult viteza de lucru, si cand ai 15 pustani de 5 ani, fiecare urland ca vrea propriul sau animalut modelat, timpul conteaza!

5. Nu ar strica sa ai in recuzita si niste dopuri de urechi. Cel putin la inceput pana inveti toate trick-urile, vei da cateva rateuri, care de la o vreme, vor deveni enervante.

6. Spala-te bine pe maini si asigura-te ca sunt complet uscate inainte sa incepi sa modelezi. Nu lasa copii sa se joace cu baloanele inainte sa le folosesti. Daca mainile lor sunt lipicioase, va fi cu atat mai greu sa indoi, rasucesti si sa legi mai apoi baloanele.

Nu uita: exercitiul este mana invatarii. Incet, incet, mainile tale vor deveni mai sigure, mai pricepute si mai rapide. Adauga un costum traznit si chiar un scenariu si poti deveni un maestru al baloanelor, indragit de toata lumea.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.