Maramuresul nostru

Regiunea Maramuresului este o adevarata capodopera aflata in zona de nord a Romaniei, chiar la granita cu Ucraina. Aceasta zona a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri, de triburi indo-europene. Este o regiune foarte vizitata si care aduce anual foarte multi turistii atrasi de cultura maramuresenilor. Hotelurile de la munte ii atrag pe turistii dornici de un sejur la Muntii Maramuresului, cu oferte aproape all inclusive.

Cultura acestei regiuni este foarte veche si bogata, de aceea trecem prin munti si prin alte reliefuri si gasim biserici construite in totalitate din lemn, fete inca imbracate in costume traditionale si celebrele casute din lemn in care locuiesc maramureseni. Aici gasiti cea mai mare depresiune din Romania, mai exact 75 de km. Este o zona bogata plina de foarte multe resurse, cele mai abundente sunt cele 1000 de izvoare pe care le detine. Aceasta zona a mai fost cunoscuta pentru exploatarile de minereuri din Borsa si Cavnic. La Mogosa sau Borsa se practica skiul pe cateva parti amenajate, plecand de la cea mai mica dificultate pana la cea mai mare.

O importanta parte din regiune este rezervatia Creasta Cocosului, aceasta este o arie protejata ca monument al naturii. Aceasta este o rezervatia naturala si este bine pastrata pentru fauna si flora pe care o detine. Este situata pe muntele Gutai este un loc care trebuie vizitat de orice turist venit in maramures.

Turisti pot calatori prin zona plina de peisaje cu trenul Mocanita, un tren cu aburi care ii duce pe turisti prin cele mai frumoase locuri ale regiuni. Turisti gasesc la agentiile de turism sau online informatii despre hoteluri precizate pe orice site de profil. Cel mai bun anotimp pentru vizitarea acestei zone este primavara, cand totul infloreste la loc si locul parca prinde viata. Puteti gasi oferte all inclusive la orice hotel sau pensiune din zona.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Articole similare din sectiunea "Camping"