Masca cu ulei de ricin – ulei natural cu efecte benefice

Cand vine vorba de sanatate si frumusete, femeile sunt cel mai adesea abonate la cautarea pe piata a unor noi ingrediente, necesare pentru masca cu ulei de ricin. Masca cu diferite uleiuri naturale este utila pentru sanatatea, vitalitatea si stralucirea parului si pentru prospetimea tenului si a pielii fetei. Sunt foarte multe tipuri de masti, cu diferite ingrediente, unele produse fiind naturale iar unele fiind produse cosmetice artificiale special concepute pentru infrumusetare dar deficitare atunci cand ne referim la sanatatea si hidratarea pielii. Atunci cand utilizeaza ulei pentru masti, femeile se gandesc in primul rand la riduri si la frumusetea care, nu-i asa, trebuie sa sfideze trecerea nemiloasa a timpului. Poate din cauza aceasta, multe femei folosesc ulei de argan, care este foarte eficient in lupta impotriva ridurilor. Se pare ca si multe cunoscute vedete tv feminine de la noi sunt literalmente innebunite dupa acest ulei, dintr-un motiv simplu si lesne de inteles. Masca cu ulei de ricin este insa cu totul si cu totul deosebita fata de alte masti, si vom vedea mai jos de ce.

Totusi, in ciuda acestor motive si exemple date de creatoarele de opinie din domeniul modei si frumusetii, mai este un ulei care este mult mai util in ceea ce priveste sanatatea doamnelor, actionand benefic si-n directia de cosmetizare. Folosind masca cu ulei de ricin, femeile au observat ca acest excelent agent natural al sanatatii este un minunat purgativ si laxativ, si in acelasi timp este foarte potrivit pentru uzul extern, ajutand cu adevarat atunci cand ne referim la cresterea parului si a genelor, la regenerarea parului si hidratarea tenului si la tratarea negilor, precum si la alte probleme de sanatate mai complexe. Tratamentele cu ulei de ricin sunt mai mult decat recomandate atunci cand parul incepe sa cada, sa se incurce, sa-si piarda din elasticitate si stralucire. Aceste tratamente sunt superioare altor tipuri asemanatoare prin faptul ca au o dubla functie: una de insanatosire si una de infrumusetare. E tot ceea ce-si poate dori orice om.

Haideti sa vedem un exemplu de o astfel de masca cu ulei de ricin. Pregatim ca atare o solutie din 3 linguri de zeama de lamaie, un albus de ou si o lingura de ulei de ricin. Dupa ce amestecam ingredientele, le aplicam pe parul in prealabil umezit si masam scalpul bine, timp de 5 minute, pe intreaga suprafata a parului. Dupa aceasta se va acoperi capul cu un prosop sau o carpa si se va lasa asa, timp de o jumatate de ora. La final, parul va fi bine spalat si samponat, eventual chiar de doua ori, pentru a indeparta cu succes orice urma de ulei. Actiunea sa benefica asupra scalpului este suficienta pe parcursul celor 35 de minute, dupa care trebuie indepartat pentru ca efectul sa fie complet.

O astfel de masca actioneaza in profunzime asupra parului afectat, chiar daca parul este facut permanent, dat cu fixativ sau alte solutii specifice sau daca este intins cu placa. Acest tratament naturist este ideal pentru a fi urmat o data la doua saptamani, pe o perioada mai lunga, 2 sau 3 luni sau chiar si mai mult, deoarece nu exista nici un efect advers, ceea ce confera acestui ulei natural un avantaj imens in utilizare, fata de alte solutii poluante din comert.

Cand vine vorba de sanatate si frumusete, femeile sunt cel mai adesea abonate la cautarea pe piata a unor noi ingrediente, necesare pentru masca cu ulei de ricin.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.