Metode de protectie a scripturilor web

Se stie ca programele utilizate pe site-uri, scripturi sau aplicatii, sunt tinta permanenta a unor actiuni malitioase care, imdeiat cum gasesc o vulnerabilitate o exploateaza pana la maxim. Din aceasta cauza multe site-uri sunt atacate in asa fel incat nu mai exista in motorul de cautare chiar daca adresa este aceeasi si ramane in motor o perioada pana ce acesta depisteaza neregula. Distrugerea codurilor de scriere a unui site sunt cat se poate de expuse pentru ca un algoritm sau un text pus la intamplare, pentru a distruge site-ul sunt de a ajuns pentru a ne trezi cu o paguba, atat pentru clienti cat si pentru investitiile inregistrate in beneficiul domeniului web respectiv.

Aplicatia web este un script care porneste atunci cand un site este accesat si, in functie de destinatia comenzii, scriptul contribuie la afisarea unor informatii intr-o anumita forma. Cel mai frecvent, hackerii se folosesc de aceste scripturi pentru a patrunde in serverul site-ului si a corupe toate datele inscrise pe el: fie ale webmasterului sau ale clientilor sai. Pentru acest motiv, exista cateva solutii de pus in practica, in functie de natura problemei sau al atacului: putin studiu sau consultarea unor surse de incredere si care cunosc domeniul pentru crearea de scripturi, va vor scuti de surprize nedorite si de aplicatii scrise gresit din cauza carora virusii si alti daunatori au reusit sa patrunda in codul sursa al site-ului si in interiorul serverului de hosting pe care se afla site-ul in cauza. O alta solutie ar fi logarea in contul de utilizator al clientilor site-ului printr-o parola si un acces SSH limitat la dvs, ca si proprietar si webmaster. In plus, pentru protectia site-ului un hosting provider care ofera firewall si monitorizare 24/7 va ava juta mult. Un firewall plasat la scrituri si aplicatii fereste ssitemul de multi daunatori. Si, nu in ultimul rand, updateurile de securitate realizate periodic, fara amanari asigura protectie si asigurandu-va ca updaterile sunt la zi, grijile sunt mai mici iar site-ul isi poate continua rolul si activitatea online.

In cazul in care site-ul este reprezentat de un CMS sau de o platforma de blogging, este necesara verificarea ultimelor noutati si instalarea updaturilor create de acestea pentru ca protectia antivirusi si alti intrusi sa fie eliminata cu firewall-ul utlimei versiuni. Virusii sunt la fel de rigurosi in acrea caracteristici de atac pentru o anumita versiune. Daca se intampla ca o versiune de wordpress sau alt CMS sa nu fie innoit la timp, vulnerabilitatea poate fi depistata de hackeri care vor patrunde rapid si simplu in sistem.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.