Mituri despre Dieta Dukan

dieta dukan

dieta dukan

Dieta Dukan te incurajeaza sa mananci alimente integrale naturale, neprocesate, fara chimicale și conservanți. Dr. Pierre Dukan pune accentul pe importanța prepararii de retete Dukan de la zero și pe a savura fiecare masă. Dieta te îndeamnă să bei multă apă, să mănânci sănătos, mese mai echilibrate și sa eviti alimentele prelucrate, cu concentratie ridicata de sodiu, precum și grasimile, snacks-uri dulci și deserturile.

Dieta Dukan se concentrează pe proteine slabe, inclusiv lactate fara grasimi – care sunt foarte bune pentru inima. Legumele proaspete, fructele și produse din cereale integrale, plus portia zilnica de tărâțe de ovăz sunt fundamentul Fazei de Stabilizare pe care o vei urma pentru tot restul vietii tale. Multi oameni mananca prea multe glucide, în special pâine, cartofi, orez si paste făinoase. Aceste retete Dukan ne învață că este posibil să se reducă acesti carbohidrati in mod dramatic, fara a sacrifica gustul, aroma și bucuria.

În cele din urmă, Dieta Dukan nu este doar despre nutriție, aceasta include, de asemenea, exerciții fizice regulate, ca parte esențială a programului. Ar trebui să nu fie nici o surpriză faptul că mulți oameni care urmeaza dieta Dukan au o condiție generala de sanatate mai buna (in afara de pierderea în greutate), inclusiv nivelul de colesterol scăzut, indici mai mici A1C, și tensiune arterială scazuta.

Omenirea exista ca specie de aproximativ 2 milioane de ani, iar stramosii nostri hominizii preumani – australopitecii, au apărut în urmă cu cel puțin 4 milioane de ani. Această fază a istoriei evolutive a adus contribuții definitive in compoziția noastră genetică actuală, parțial ca răspuns la influențele alimentare din acel moment.

Dezvoltarea agriculturii în urmă cu 10 mii ani a avut se pare o influenta minima asupra genelor noastre, dar a modificat semnificativ modele nutritive umane. În societatea stramosilor nostrii bazata pe vânătoare, proteinele reprezentau o proportie de două pana la aproape cinci ori mai mare din totalul de calorii pe care il consuma oamenii din zilele noastre.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.