Modalitati uimitoare de a amenaja o gradina

La proiectarea unei gradini este important sa tinem cont de principiile de baza in aranjarea  gradinii. Cand hotaram designul zonei trebuie sa stabilim in primul rand  elementele fixe care vor hotara forma si fluxul de miscare. In arhitectura gradinii, elementele amintite pot fi diferite constructii arhitecturale, pereti, stalpi, stancarii, trepte,  pavaje si zone de terase cu un rol important in design.

In functie de aceste elemente fixe sunt alese diferite plante pentru a crea petele de culoare si texturile care fac o gradina unica si armonioasa. Un exemplu ar fi plantele perene langa borduri sau locuri unde dorim sa avem un spatiu acoperit.

Arbustii sau arborii vor deveni un element de atractie. In jurul lor se pot contura alte plante ce se vor constitui in pete de culoare spre incantarea privitorilor, mai ales in perioada cand sunt in floare. La fel pot fi utilizate coniferele, acestea vor asigura verdele gradinii pe tot parcursul anului.

Cand alegeti plantele trebuie sa tineti cont de locurile in care doriti sa le asezati, de timpul de crestere al acestora si de necesitatile lor pentru a se dezvolta cat mai bine. Acest lucru are efect direct asupra bugetului de intretinere al gradinii, asa ca este un pas important de care trebuie sa se tina seama.

Este important sa intelegem ca de fapt gradina este o extindere si o completare a casei in care traim asa ca trebuie sa fie in armonie cu ea. Stilul si designul gradinii vor reflecta personalitatea dvs exact asa cum si casa o va face. Designul gradinii consta in combinatii de culori si texturi, frunze si flori frumoase, combinatii de plante si flori pentru a crea un efect pozitiv, o stare de bine.

Plantele si florile nu doar acopera locul ales pentru gradina ci creeaza un spatiu in care elementele fixe arhitecturale se imbina in culori si texturi naturale cu ierburile  decorative. Golul si plinul fac un joc de texturi si culoare pe care gradinarul il utilizeaza ca sa obtina senzatia de miscare in spatiul aferent.

Daca gradina este suficient de mare pentru ca pasarile si alte vietati sa se simt in siguranta,  le puteti atrage oferindu-le conditii propice stilului lor de viata. De exemplu prin construirea unor case sau bai pentru pasari veti popula gradina cu zburatoare si veti beneficia de cantecul lor. Trilurile pasarilor vor veni in completarea frumusetii gradinii.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.