Monitorizarea marcilor inregistrate – la ce iti foloseste

Pentru inregistrarea unei marci in Romania trebuie sa apelezi la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) pentru ca aceasta sa fie valabila pe intreg teritoriul Romaniei. Daca vrei ca marca ta inregistrata sa fie valabila pe tot teritoriul Uniunii Europene, atunci ai nevoie de o marca inregistrata europeana, denumita in termeni de specialitate marca comunitara.

In general, inregistrarea unei marci inseamna protejarea afacerii pe care o ai prin protejarea identitatii produselor sau serviciilor pe care le comercializezi sub o singura identitate. Pentru ca este un sistem destul de complex, la nivel national si international, acesta este destul de greu de administrat si de cele mai multe ori presupune efort din partea celui care doreste o marca inregistrata.

Pentru ca OSIM nu ofera un seviciu prin care sa monitorizeze marcile inregistrate similare sau identice, exista riscul ca cineva din competitie sa obtina drepturi de utilizare asupra unei marci identice cu a ta. Poti evita acest lucru prin monitorizare constanta a noilor cereri pentru inregistrare marci.

Ajutorul pe care poate sa ti-l ofere o firma de avocatura in cazul asta se refera efectuarea acestor monitorizari si trimiterea de rapoarte lunare pentru identificarea cazurilor in care se doreste inregistrarea de marci similare. Mai mult decat atat, firma de avocatura va emite si depune cererile de opozitie impotriva inregistrarii lor. Dincolo de faptul ca specialistii vor putea identifica destul de repede marcile similare depuse la OSIM, acestia pot urmari cererile depuse de o anumita persoana sau de o anumita societate. In cazul in care marca a fost deja inregistrata, firma de avocatura oferi consultanta juridica astfel incat sa obtii drepturile depline asupra marcii, fie ca este vorba de formularea de opozitii, formularea de contestatii, sau poate chiar actiuni in justitie impotriva celor care utilizeaza marca inregistrata in scopuri neetice.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.