N-am uitat de Mos Craciun, doar ca nu-mi aduc aminte…

Mos CraciunSimpla rostire a numelui sau aducea bucurie in sufletul fiecarui copil naiv care la acea vreme inca mai credea in povesti, miracole si vestitul spirit al craciunului. Nu cred ca este vreunul dintre noi care sa nu fi trecut prin acea senzatie de nerabdare si speranta ca va primi in anul respectiv cat mai multe cadouri de la cel in care absolut toata lumea iti dadea impresia ca exista cu adevarat.

Sa stai la acea varsta a copilariei treaz dupa ora 22:00 pentru al surprinde pe Mos Craciun in momentul in care o sa coboare din semineu sa aseze cadourile sub brad, reprezenta la acea varsta o adevarata aventura. Pacat ca 5 minute mai tarziu dormea si patul sub noi, iar a doua zi de dimineata ne dadeam seama ca si in acel an, ca de altfel si in cei precedenti am ratat sansa vietii noastre de al cunoaste personal pe cel care ne umplea sufletul de speranta in fiecare an.

Tind sa cred ca la acea varsta simpla iluzie ca un astfel de personaj patrunde in casele tuturor o singura noapte pe an fara sa fie vazut de nimeni era o curiozitate mult mai mare in comparatie cu suspansul de a vedea cadouri a doua zi. In prezent cati dintre noi mai apreciaza cu adevarat semnificatia craciunuli?

Cu siguranta multi nu vor recunoaste mintindu-se singuri ca inca mai pastreaza ceva din traditiile ce dateaza de atata vreme. Noua generatia va ajunge in acest stil sa nu mai creada in Mos Craciun inca de la inceput. Intr-un secol al vitezei uitam sa privim in urma si sa apreciem unele lucruri care cu sau fara voia noastra ne-au marcat copilaria, de ce sa nu le oferim si copiilor nostri ocazia de a avea ce le povesti la randul lor copiilor sai despre iluzia existentei unui anume Mos Craciun, despre cadourile pe care an de an le impartea fiecarui copil in parte din toata lumea?

Sau de ce nu si despre dezamagirea produsa in sufletul tuturor la aflarea vestii ca el nu exista? Cat ne costa sa ne oprim 5 min din alergat si sa realizam de fapt ca unele lucruri prin simplitatea lor au devenit importante?

Eu cand eram copil invatam colinde si plugusorul ca sa il intampin pe Mos Craciun. Intr-un singur an am reusit sa il surprind pe Mos Craciun cand aducea cadouri, eram la bunici, dar nu am ma avut curajul sa ii spun plugusorul pe care il invatasem.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.