Ne pot invata jocurile de imbracat sa ne imbracam?

Pornind de la titlul foarte sugestiv, pentru ceea ce urmeaza sa dezbatem in acest articol, este foarte clar faptul ca atat fetele care se joaca jocuri online in care trebuie sa imbraci diferite personaje, care se intreaba daca este bine sa se imbrace precum personajele pe care le vad in aceste jocuri de copii, cat si parintii lor incep sa manifeste o anumita ingrijorare in momentul in care fetita lor vrea sa isi cumpere diferite haine, unele mai ciudate altele mult prea rudimentare.
Este foarte clar faptul ca fiecare om, in toata perioada copilariei isi doreste sa ajunga un om mare, iar fiecare dintre oamenii maturi isi doresc sa poata da timpul inapoi si sa se intoarca in copilarie. Aceasta dorinta este manifestata la baieti prin dorinta de a avea mustata sau barba, iar la fete prin a se machia la fel ca si mamele lor. O alta dorinta in cazul fetelor este aceea de a se imbraca cu haine nepotrivite pentru varsta lor, precum ar fi fustele scurte, hainele decoltate sau tocurile mult prea inalte. Ele isi pot satisface aceste pofte jucand diferite jocuri de imbracat pe care le gasesc pe internet printr-o simpla cautare in motorul de cautare google si fara avea repercursiuni asupra vietii lor. Dar oare este bine ce fel de haine si stiluri de imbracaminte vad fetele in jocurile online de imbracat?
In general majoritatea jocurilor sunt facute dupa ultimele tendinte, jocuri cu personaje din desenele cele mai noi aparute la televizor, jocuri cu roboti foarte performanti, sau jocuri cu haine noi, care respecta ultimele tendinte in materie de moda si stil. Cele mai tari colectii de la Milano, Paris sau New York sunt transpuse in aceste jocuri de dress up, pentru a fascina fetele si copii in general, care prefera acest tip de jocuri. In unele dintre jocuri hainele sunt mai nonconformiste mai colorate si uneori inclina foarte mult spre imbracamintea personajelor din desenele animate. Invata fetele mici sa se imbrace adecvat din aceste jocuri?
Cert este faptul ca ele cand sunt mici isi doresc haine cat mai colorate si daca se poate si cu diferite personaje preferate din desene. Odata ce cresc mai mari isi doresc si pot purta si rochii cu tocuri si alte combinatii adecvate unei domnisoare si nu unei fetite. Parintii pana la urma urmei sunt cei care ii imbraca si le aleg hainele copiilor cand sunt mici si astfel ei au ultimul cuvant de spus, daca este bine sau nu ca al lor copil sa poarte hainele pe care le cere. Ce este bine de retinut, ar fi faptul ca acesti copii din aceste jocuri vad si invata in acelasi timp, numeroase combinatii de articole vestimentare si au ocazia inedita sa alege intre ce e bine sa porti si ce e mai putin bine sa porti. De asemenea in aceste jocuri pot invata cum sa combine obiectele vestimentare si isi pot forma singuri o opinie despre ce arata bine imbracat si mai ales cum este placut ochiului sa accesorizei acea vestimentatie aleasa. In unele dintre jocuri vor gasi o tematica, precum cum sa te imbraci la scoala sau cum sa te imbraci cand mergi la cumparaturi, toate acestea fiind benefice pentru ei.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.