Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Nici un sportiv nu recunoaste ca foloseste produse anabolizante pana in momentul in care este prins. Asa a fost si in cazul lui Lance Armstrong, si in cazul Sharapovei si a multor altor sportivi.

Majoritatea sporturilor pe care le urmarim la TV sunt performate de sportivi care beneficiaza de efectele a diverse substante anabolizante, a diversi steroizi legali sau mai putin legali.

Adevarul este ca nici nu putem sa-i condamnam! Un om normal, cu toata pregatirea sa fizica, nu ar putea face performantele pe care le fac sportivii de azi daca nu s-ar folosi si de substante dopante. Treaba este ca aceste substante dopante pe moment pot fi considerate legale, dar peste 1-2-3 ani intra in categoria substantelor interzise. An de an se descopera fel si fel de derivari ale testosteronului sau diferite produse care imping capacitatile fizice la maximum.

Pe langa produsele dopante ce se folosesc in atatea sporturi, mai sunt si binecunoscutii steroizi anabolizanti care se folosesc in culturism si de care culturistii nu se feresc sa se ascunda.

In competitiile de culturism nu poti ajunge fara administrarea acestor substante. Pur si simplu ti se impune de ceilalti concurenti sa folosesti si tu steroizi fiindca daca te-ai axa pe un program normal de exercitii si dieta, atunci nu vei ajunge sa arati precum concurentii, prin urmare, nu ai nici o sansa sa castigi un astfel de concurs.

Nu doar culturistii profesionisti folosesc substante anabolizante, ci si o mare parte din culturistii amatori care iubesc fizicul foarte bine proportionat. Daca acesti steroizi sunt luati cu un program bine pus la punct, atunci nu este nici o problema. Insa problema apare atunci cand exista cerere pe piata de la o categorie de varsta prea mica. Si astfel ajungem la consumatorii de steroizii cu varste intre 16-21 ani care vor sa capete masa musculara de la o luna la alta. Si astfel s-au interzis substantele anabolizante in Romania.

Nu promovez consumul de anabolizante in acest articol, ci doar v-am relatat ca in unele sporturi ti se impune pur si simplu sa folosesti substante dopante pentru a performa.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.