Nokia lucreaza la un smartphone cu sistem de operare Android

Desi am fost martori la cumpararea diviziei de telefoane mobile a celor de la Nokia de catre americanii de la Microsoft, iata ca vestile surpriza par a nu se termina atat de brusc. Ultimul zvon care circula in domeniul tehnologiei ne indica un parteneriat surpriza intre Nokia si Google, unul dintre smartphone-urile produse de finlandezi urmand a fi echipat cu un sistem de operare Android.

Nokia a fost nevoita sa incerce un drum lung dar anevoios pentru a resuscita divizia telecom, intrarea pe piata smartphone-urilor fiind un pas absolut obligatoriu. Desi au semnat actele vanzarii diviziei catre cei de la Microsoft si toti se asteptau ca Windows Phone sa fie singurul sistem de operare regasi pe terminalele Nokia, se pare ca finlandezii au un as in maneca si asteapta cu nerabdare finalizarea ultimului proiect. Discutam despre Normandy, un smartphone care se va incadra tot in lista telefoanelor accesibile marca Npkia si va dispune de o versiune Android putin customizata.

Designul este oarecum asemanator cu cel regasit pe terminalele Nokia Lumia, Normandy urmand sa nu mai dispuna de doua butoane capacitive ci de un buton fizic, destinat comenzii back.

Conform unor surse din cadrul companiei, aceleasi care cu confirmat munca efectiva la finalizarea acestui terminal mobil, Normandy se doreste a fi o alternativa la seria Asha cat si o solutie pentru toti utilizatorii care isi doreau cu ardoare sa se bucure de calitatea Nokia si fiabilitatea sistemului de operare Android. La nivel de functii, aplicatii sau jocuri, pasionatii trebuie sa se multumeasca doar cu anumite zvonuri care includ in ecuatie programele clasice disponibile pe smartphone-urile Nokia dar si o flexibilitate datorata sistemului de operare Android. Stim cu totii diversitatea aplicatiilor din Google Play, completarea portofoliului cu aplicatiile si jocurile favorite fiind un aspect la indemana fiecarui utilizator.
Nici detalii despre pretul acestui smartphone hibrid nu au fost anuntate, confirmarea zvonurilor urmand sa aduca de la sine si o lista de specificatii sau un pret pentru pietele unde va fi oferit.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.