Obiceiuri nerecomandate care duc la o piele cu probleme

Pielea este primul lucru pe care il vad oamenii din jur la noi. Un machiaj copios nu ajuta deloc daca pielea noastra are probleme serioase. Este foarte important sa identificam si sa eliminam cauzele acneei, a iritatiilor a pielii uscate sau orice alta problema care ne fac rau tenului.

In functie de programul zilnic al fiecaruia sau al regimului alimentar problemele sau efectele pielii sunt diferite. In urmatoarele randuri va prezentam cateva obiceiuri care pot duce la o piele cu probleme si cum sa ne infrumusetam pielea.

Nu te culca NICIODATA machiata

A te culca fara a te demachia este unul dintre cele mai daunatoare lucruri pentur piele. Daca iti doresti o piele frumoasa si sanatoasa, atunci trebuie sa te demachezi de fiecare data inainte de culcare indiferent cat est de obosita sau cat de tarziu ai ajuns acasa.

Imaginati-va doar ca pielea esta imbacsita de machiaj la care se adauga murdarie, praf si alte substante nocive din timpul zilei. Toate acestea reprezinta un dezastru pentru porii pielii si pot cauza probleme grave ale tenului.

Nu folosi creme sau cosmetice expirate

De cele mai multe ori nu ne dam seama, dar majoritatea cosmeticelor sau a cremelor de infrumusetare au o perioada de valabilitate destul de scurta.

Majoritatea cosmecicelor au o valabilitate de maxim 1 an de zile dupa deschidere, de aceea va recomandam sa nu le folositi daca acestea au fost deschise de cel mult 1 an de zile.

Creionul de ochi este ceva mai norocos, acesta poate fi folosit cel mult 3 ani de zile in cazul in care este pastrat conform indicatiilor de pe ambalaj – “A se pastra la loc intunecos si ferit de razele de soare.” 😀

Daca aveti ocazia sa prindeti reduceri la produse de infrumusetare, uitati-va atent la termenul de valabilitate inainte de a face orice achizitie.

Machiaj aplicat peste machiaj

Nu este recomandat sub niciun fel aplicarea machiajului peste machiaj, chiar daca acesta pare sters sau plin de grasime. In cazul in care aplicati un machiaj nou peste machiajul vechi nu faceti altceva decat sa acoperiti porii deja acoperiti, iar acestia pot produse efecte precum cosuri, acnee, iritatii sau alte probleme de piele mai grave.

In cazul in care chiar trebuie sa va reinoiti machiajul este recomandat sa stergeti machiajul vechi cu servetele umede si apoi sa aplicati machiajul nou.

Pensule si bureti murdari

Pensulele, bureteii si toate accesoriile pentru machiaj au nevoie si ele de o curatire periodica. Folosirea acelorasi accesorii pentru o perioada indelungata de timp fara curatare pot duce la contaminarea tenului cu diverse bacterii, iar apoi pielea are de suferit.

Este recomandat sa faceti o curatenie saptamanala a accesoriilor pentru machiaj prin spalarea acestora cu sapun si apa, iar apoi dezinfectate cu alcool.

Sursa: Reduceri24.com

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.