OCZ Vertex 4 – performanta la un pret bun

SSD OCZPasionatii de tehnologie care sunt in cautarea celui mai rapid SSD, ar trebui sa stie ca OCZ Vertex 4 este in fruntea oricarei liste. Astazi, il gasim disponibil si pe piata din Romania, in magazinul online oktal.ro, cu pretul de pornire de 324 lei pentru varianta de 64 GB. Dupa succesul inregistrat de Vertex 2 si 3, Vertex 4 vine cu promisiunea unei performante si mai ridicate.

Daca primele doua modele Vertex au functionat cu un controller SandForce, pentru prima data compania a conceput propriul sau controller, mai precis Everest 2, special pentru a sustine Vertex 4, iar rezultatele sunt impresionante.

Drive-ul este disponibil in 4 variante de capacitate de stocare: 64 GB, 128 GB, 256 GB si 512 GB. Raportul pret- performanta este si el unul foarte bun, existand pe piata SSD-uri care ofera jumatate din puterea acestuia la un pret mai mare. Acestea fiind spuse, e bine de specificat ca OCZ a reusit sa produca toate componentele pentru acest drive in house, fara sa aiba nevoie sa apeleze la terte parti. Cele mai multe din problemele de compatibilitate au fost in acest mod, rezolvate. Avantajul cel mai mare al acestui SSD este memoria cache de 512 MB pentru variantele cu capacitate de stocare sub 512, si de 1 GB la SSD-ul de 512. Viteaza de citire este de 535 MB/sec., pentru toate capacitatile, iar cea de scriere variaza intre 200 MB/Sec si 475 MB/sec, in functie de dimensiune.

Pentru a-i testa cu adevarat competentele l-am comparat cu alte SSD-uri la fel de bune: Samsung 830 si Intel 520. Drive-ul ofera o performanta de citire extraordinara lasand competitia in spate cu o viteza cu aproape 40% mai mare decat a oricarui alt SSD atat la citire secventiala cat si la scriere. Adevarul este, ca din punctul de vedere al performantei, un SSD OCZ a fost si este in continuare imbatabil, reusind cu succes sa fata fata provocarilor pe care SandForce le-a intampinat inca de la lansare. Cu toate acestea mai sunt unele discutii referitoare la fiabilitatea produselor OCZ, discutii care speram sa isi gaseasca o rezolvare acum, odata cu lansarea lui Vertex 4.

Faptul ca toate componentele sunt facute in house este cu siguranta un pas inainte si promite un potential foarte mare pe parte de imbunatatire a firmware-ului si rezolvare a problemelor de compatibilitate. Un alt avantaj al acestui fapt este pastrarea preturilor la un nivel foarte competitiv, pentru ca mana nu le mai este fortata de preturile impuse de producatori. In concluzie, daca sunteti in cautarea unui SSD care sa ofere perfomanta deosebita la un pret bun, SSD-urile OCZ sunt solutia cea mai buna, in acest moment.

Este prima data cand ne bucuram de specificatii atat de performante la un SSD, desi acesta nu este primul care ajunge in Romania la un pret rezonabil. In magazinul Oktal.ro gasiti SSD-uri Intel, Samsung, A-Data, Corsair si altele. Tot aici avem parte de reduceri substantiale si de aproape orice alte produse electronice avem nevoie, de la monitoare LED Samsung pana la telefoane mobile sau periferice din aproape toate brandurile de prestigiu.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.