Operatiile cu laser pentru reducerea dioptriilor, alternativa la ochelarii de vedere

Avansul tehnologiei in domeniul medical este puternic resimtit in comunitatea internationala a medicilor specialisti oftalmologi. In ultimele decenii, au aparut diverse variante de tratament ce pot repara chiar si cele mai grave probleme de vedere, folosirea ochelarilor putand fi evitata prin apelarea la o operatii cu laser pentru reducerea dioptriilor.

Problema principala este aceea ca, desi in momentul actual exista destule proceduri complexe efectuate cu echipament medical de ultima generatie si destui medici specialisti ce pot efectua aceste tipuri de operatii fara probleme, pacientii continua sa prefere metodele traditionale precum purtarea ochelarilor sau chiar sa sufere de o afectiune precum cataracta in loc sa caute solutii si tratamente la clinicile de specialitate.

Se poate argumenta ca astfel de proceduri sunt costisitoare, insa cumulat, pretul prescriptiilor, consultatiilor si a perechilor de ochelari folosite pe parcursul a cativa ani, depaseste cu mult pretul unei astfel de operatii care poate corecta problema definitiv. Nerespectarea prescriptiilor sau achizitionarea unor ochelari de proasta calitate de la distribuitori neautorizati sau chiar din tarabele din piata poate atrage dupa sine deteriorarea vederii datorita unor dioptrii necorespunzatoare. Aparenta economie facuta apeland la astfel de solutii se traduce pe termen in lung fie in costuri mai ridicate pentru tratament, fie in deteriorarea vederii pana la punctul in care aceasta afecteaza grav viata de zi cu zi.

Multumita avansurilor in medicina, in ziua de astazi exista variante pentru operatia de cataracta care reda vederea persoanelor in varsta ce sufera de aceasta afectiune. De asemenea, operatia cu laser pentru reducerea dioptriilor ofera o alternativa viabila si accesibila pacientilor a caror vedere continua sa se deterioreze in ciuda folosirii ochelarilor sau a lentilelor de contact. Apelarea la astfel de proceduri cu un procent de reusita de peste 90% inseamna imbunatatirea calitatii vietii de zi cu zi si posibilitatea de a recapata vederea perfecta sau aproape perfecta din tinerete ori dinaintea aparitiei problemelor de vedere.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.