Optimizare SEO

Multi dintre noi nu stim la ce foloseste SEO sau nici macar ce inseamna aceasta notiune. El este folosit de foarte multi ani pentru ridicarea mai multor site-uri in topurile motoarelor de cautare, ca google sau altele prezente. Aceasta nu este o munca foarte facila insa rabdarea si efortul depus poate duce la rezultate foarte bune aduse siteului tau. In ani trecuti pana la aparitia acestui fenomen nu puteai face mai nimic pentru ridicarea cat mai rapida a vizualizarilor siteului. Acest fenomen poate fi facut de anumite agentii de web design sau chiar de un simplu programator de acasa. Insa acest concept necesita folosirea mai multor calculatoare deci in acest caz trebuie o mica armata de oamenii. Odata cu crearea WEB 2.0 a aparut si acest concept numit SEO care inseamna Search Engine Optimization. Cresterea numarului de vizitatori ai siteului si atragerea lor ca finali cumparatori nu sunt chiar bazele initiale ale acestui fenomen.

Un mod de optimizare este cel onpage, acesta este grupat in 3 categorii. Prima categorie cuprinde functionalitatea siteului, siteul trebuie sa fie functionabil in toate categoriile de browsere si sa raspunda la toate cerintele utilizatorilor. Pagina este verificata de catre motoarele de cautare acceptand doar coduri html valide.

A doua categorie cuprinde cuvintele cheie. Pentru a putea fi gasit de orice utilizator pe motoarele de cautare se folosesc cuvinte cheie. Acestea trebuiesc introduse in continutul textului. Pentru ca rezultatul sa fie cat mai bun cuvantul cheie trebuie introdus cat mai “natural” in text.

Si a treia categorie cuprinde optimizarea prin Meta Taguri. Pentru obtinerea unui loc cat mai ridicat in cautarile motoarelor elemente trebuiesc optimizate cat mai corespunzator. Acestea cuprind elemente ale pagini cum ar fi autorul paginii si descrierea cat si cuvintele cheie sau limba in care au fost scrise aceastea.

Exista o multitudine de firme care se ocupa cu “vanzarea” acestui tip de serviciu. Firmele care se ocupa de servicii de web design au proprii angajati care folosesc SEO pentru anumiti clienti dornici de o expansiune cat mai rapida a websiteului lor.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.