Parfumurile Lalique sau universul luxului frantuzesc

Numele Lalique este asociat cu lumea delicata a cristalurilor rafinate. Intr-adevar, putine nume din domeniul artistilor sticlari au suscitat in secolul 20 interesul provocat de Lalique, liderul detasat oferit de Franta. Rene Lalique a desschis primul sau magazin de sticlarie in Paris, in 1905 si a inceput sa produca flacoane, adevarate opere de arta, pentru parfumurile casei Coty. Tehnicile inovatoare folosite i-au permis creatorului sa realizeze recipiente unicat pentru casele de parfumuri, fiind tipice pentru epoca Art Nouveau, reprezentand adevarate valori prin ele insele. Marea realizare pentru universul parfumurilor oferita de Lalique a fost intelegerea faptului ca un flacon pretios, distins si unicat confera u plus de valoare parfumului in sine. In prezent, casa Lalique continua sa produca recipiente pentru mai multe case de parfumuri de lux.

Lansarea casei Lalique a venit astfel intr-o maniera oarecum fireasca, tinand cont de istoricul producatorului de recipiente pentru parfumuri de lux si nu numai. Primii pasi au fost facuti la inceputul anilor '90, primul parfum fiind, evident, numit Lalique de Lalique, un parfum floral, cu nota predominanta de tuberoza. Acest parfum original este captat intr-un flacon cu linii clare, fine, foarte feminine, decorat in maniera elegant opulenta a casei. Evident, in anul 2012, la 20 de ani de la prezentarea primului parfum al casei Lalique, a fost lansata o editie aniversara, purtand celasi nume, intr-un flacon care pastreaza liniile originalului, dar mult mai elaborat. Seria acestor parfumuri de top continua cu Lalique Nilang, un parfum de dama foarte elegant, minimalist, cu note floral fructate. Este un parfum de lux, potrivit pentru zi, care reflecta perfect personalitatea celei care il poarta, fara a o subjuga.  Alte parfumuri de succes lansate de casa Lalique sunt Encre Noire, de femei sau de barbati. Cele doua parfumuri Encre Noire au in comun flaconul greu din cristal negru si notele floral moscat, purtand un vag iz oriental. Ingredientele folosite in cosntructia acestor parfumuri de top sunt rare, pretioase, precum vetiverul tahitian, bergamota de Sicilia sau ambreta de India in parfumul Encre Noire pentru femei, sau chiparos si casmeran in parfumul Encre Noire pentru barbati. Dar vedeta absoluta a casei este parfumul Lalique Amethyst. Inspirat de misterul pietrei pretioase cu acelasi nume, Amethyst a devenit repede sinonim pentru parfumuri frantuzesti, pentru parfumuri de lux, identificandu-se cu elementele caracteristice casei de parfumuri de firma Lalique: un flacon pretios, dar sobru, o combinatie aromata aparte in care notele de varf sunt dominate de arome de nucsoara, afine si coacaze. Inima bate in ritmurile opulente ale trandafirului, este condimentat cu piper, mangaie cu arome de bujor, crin si ylang-ylang dulce. Baza sa este catifelat pudrata, cu note de vanilie Bourbon si mosc senzual.

Parfumurile Lalique au reusit, in 20 de ani de la lansare, sa se impuna intr-un domeniu dominat de nume importante precum Chanel, Dior, Lancome, italienii de la Gucci sau Bvlgari ori britanicii de la Burberry. In continuare parfumurile Lalique se adreseaza unui public elegant, cult sau rafinat, orientat catre calitate si exclusivitate. Sunt parfumuri de nisa, create pentru un plublic educat in peste 100 de ani de catre casa Lalique in valorile sale.

Pe piata de parfumuri de lux din Romania sunt parfumuri rare, nu se gasesc usor in magazinele de profil, clasice sau online. Sunt cateva magazine de parfumuri originale online care le comercializeaza, cele mai multe la comanda clientilor. Unul dintre magazinele de parfumuri online care le comercializeaza si care le are pe stoc, putind fi livrate clientilor in maximum 24  de ore, daca acestia nu opteaza pentru ridicare personala din magazinul aromedelux din Bucuresti, este aromedelux.ro. Aici sunt disponibile parfumuri originale Lalique precum Lalique Le Parfum, Lalique de Lalique, Encre Noire- atat parfumuri de femei cat si parfumuri de barbati- Lalique Nilang, Lalique Lion, Lalique Equus, Lalique White Pour Homme cat si celebrul Lalique Amethyst.

Oferiti-va parfumuri de lux, oferiti-va parfumuri Lalique,  sunt parfumuri rare.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.