Paris: inchirieri auto si locuri pe care trebuie sa le vezi

Parisul ramane in continuare una dintre destinatiile preferate pentru europeni, pe de o parte datorita romantismului pe care il inspira, pe de alta parte pentru ca este o destinatie unde se ajunge usor din orice colt al Europei. Chiar daca atunci cand ne gandim la Paris mintea ne zboara direct la Turnul Effel, Champs-Élysées si Luvru, exista multe atractii mai putin cunoscute si vizitate de turistul aflat pentru prima oara in capitala franceza.

Cu toate ca pentru a vizita locurile pe care le vom mentiona mai jos nu ai nevoie neaparat de o masina, exista uneori situatii in care un serviciu de inchirieri auto este necesar (ca de exemplu atunci cand vrei sa vizitezi si imprejurimile). Aceste servicii sunt disponibile ca de obicei la aeroporturi, gari si in mai toate unitatile hoteliere mari.

“Cea mai apreciata inghetata din Paris”. Trebuie neaparat sa vizitati gelateria lui Pascal Combette si a sotiei sale, cunoscuti pentru inghetata delicioasa realizata dupa vechile retete de familie, cu zeci de arome diferite, fructe proapete si nuci.

“Parcul Monceau” , situat in inima  orasului, nu este nici pe departe cel mai mare parc din Paris, dar poate fi considerat unul dintre cele mai elegante. Poti gasi aici locuri de joaca pentru copii, dar si sculpturi, coloane, statui, copaci care sunt lasati sa creasca natural, gradini incantatoare.

“Fort De Nogent”, situat in Fontenay-sous-Bois, una dintre suburbiile Parisului, reprezinta unul dintre cele 70 de forturi construite in 1840 pentru a apara Parisul, astazi fiind cel mai mare birou de recrutare pentru Legiunea Straina Franceza. Aici poti vedea sutele de voluntari care vin zilnic sa se inroleze in faimoasa Legiune Franceza.

“Le Procope Restaurant”, cea mai veche braserie din istoria orasului, fondat de Francesco Procopio dei Coltelli in 1686, se afla intr-o cladire considerata monument istoric, in centrul Parisului, un bun loc de plecare pentru vizitarea orasului.

“Pont Neuf”, cel mai vechi pod peste Sena, a fost construit de Henry III in 1577. Podul a fost restaurat intre 1994 si 2007. Pont Neuf este realizat din 12 arcade, fiind trecut din anul 1991 in patrimoniul Unesco.

Odata ajuns in Paris nu trebuie sa ratezi clasicele atractii: Turnul Eiffel, Primaria Parisului, Opera Nationala din Paris, Palatul de justitie si numeroasele muzee; insa cu o harta in mana, plimbandu-te prin oras, poti descoperi locuri uimitoare in Paris, nedescrise neaparat in ghidurile turistice. Din pucntul meu de vedere, numai plimbarea in sine prin oras, fara a cauta neaparat un anume obiectiv, este ceva special. Locurile si oamenii creeaza de cele mai multe ori sentimente foarte placute.

Articol sustinut de webmasterul site–ului harta Romaniei.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.