Pavaje in amenajarea oraselor

Pavaje din beton putem vedea in zilele noastre in mai toate zonele pietonale din diverse localitati. Cu ocazia reconstructiei  zonelor pietonale unei localitati in 90 % din cazuri se alege pavajul creat cu pavele. Optiunea acaeasta se face pe baza unui cost demonstrat mai mic atat pentru achizitionarea  pavelelor cat si a costurilor reduse la materialele auxiliare care ajuta la realizarea pavajelor. Stim cu totii ca podul pe care se monteaza pavajul este realizata din nisip un material usor de procurat mai ales de cei care stau in apropierea raurilor, acesta avand un pret extrem de mic uneori totul reducandu-se la costul de transport.

Pavajele sunt formate din pavele cu stratul de uzura realizat printr-o combinatie de doua, trei sau mai multe culori, in cantitati diferite din fiecare culoare. Amestecul de culori se armonizeaza bine impreuna si dau o suprafata cu un amestec interesant si plin de viata. Aceste pavele colorate alunga plictiseala si reinvie culorile din orice curte sau gradina, ajutand la eliminarea zonelor in care o singura culoare devine plictisitoare. Pe langa aspectul estetic, folosirea pavelelor este utila, deoarece nu se scufunda, nu se deformeaza si nu apar denivelari.

Utilizarea suprafatelor pavate reprezinta varianta cea mai buna in decorari exterioare (curti, gradini, trotuare, drumuri, spatii comerciale, etc.), atat din privind calitativ, cat si estetic. pavajele, prin variatia culorilor si formelor deosebite, se integreaza usor in arhitectura constructiilor. Construite dintr-un material dens si omogen, pavajele au o durabilitate foarte buna si o rezistenta crescuta la traficul intens si greu. Pavajele sunt simplu de debarasat,  inlocuit si reconditionat, pentru ca sunt montate pe un strat de nisip.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.