Pavele din caramida

Pavele sunt facute dintr-o multitudine de materiale, inclusiv piatra naturala, caramida si beton si sunt intr-o mare varietate de forme, stiluri si culori. Pavajele sunt relativ ieftine si usor de montat, cu ajutorul doar a catorva sfaturi si orientari generale.

Pavajele necesita putina intretinere, reparatii, si sunt relativ simple, ceea ce le face ideale pentru spatiul din jurul casei. Sunt trei tipuri principale de materiale uzitate pentru realizarea pavajelor – piatra naturala, caramida si beton. In cadrul acestor materiale simple, sunt numeroase stiluri si culori. Fiindca pavajele din beton sunt de fapt un produs fabricat, culorile sunt adaugate in perioada procesului de fabricatie pentru a produce o gama larga de culori, luminoase, care se pastreaza la decolorare si la soare.

Puteti folosi pavajele din beton, precum si caramizi din piatra naturala sau zgura pentru a face desene frumoase, complicate pe trotuare si curti interioare. Pavele din piatra naturala, cum ar fi lespedea de piatra, sunt deosebite, dar si cele mai costisitoare. In pofida aspectului sau atractiv, pavajele din piatra naturala nu se intrebuinteaza pe suprafetele cu trafic crescut, pentru ca se pot rupe sub presiune. Caramida pavaj este conceputa din lut si sisturi, se usuca la temperaturi deosebit de mari, ceea ce o face foarte solida. Pavelele din caramida sunt rezistente la pete, desi ele pot dezvolta niste pete albicioase, numite efluorescente, care insa dispar fie cu ajutorul ploii, fie prin intermediul unor substante chimice. Caramida da un design luxos si impunator cand este utilizata pe cai de acces, terase si curti.

Pavele din beton sunt facute din beton turnat combinat cu agregate fine si bineinteles pigmentul de culoare adaugat pentru a forma diferite tipare si stiluri. Pavelele de calcar sunt un model de piatra naturala, care este intrebuintat in margine. Desi cu un pret mai ridicat, calcarul este foarte durabil si poate rezista la masina de tuns iarba.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.