Pete albe la pavaje

Infatisarea unei gradini se schimba odata cu montarea unui pavaj trainic si de calitate. In folosirea materialelor intrebuintate pentru pavarea curtii, [aleilor|cailor de acces} sau terasei trebuie sa sa tinem cont nu numai aspectul estetic, ci si rezistenta la trecerea anotimpurilor.

In Europa pavajele montate au o vechime de peste 50 de ani si sunt intr-o stare excelenta. S-a dovedit ca pavajele din beton au cea mai mare durata de viata. Efluorescenta este un fenomen natural care apare la produsele cu un continut mare de ciment. Acesta nu afecteaza durabilitatea pavajelor si dispare in timp.

Efluorescenta presupune aparitia unor pete albe la suprafata pavajului. Aceasta este cauzata gratie duritatii apei si a prafului de calcar din cimentul uzat, care se depune pe suprafata din beton dupa evaporarea apei. Efluorescentele la pavele nu sunt un impediment si nu le modifica functionalitatea, deoarece nu sunt permanente.

Dupa cateva ploi aceste pete albe se diminueaza si in general nu se vor mai vedea, daca fundatia este realizata potrivit normelor tehnice. In zonele aparate, acolo unde nu patrunde apa petele albe persista pe pavele si pot fi indepartate cu ajutorul unor substante de curatare speciale pentru produsele din beton. Trebuie tinut cont  insa de faptul ca prin uzitarea substantelor de curatare pot sa aduca schimbari de culoare si structura ale pavelelor.

Europrod grup produce si comercializeaza pavele pavaje borduri coame si prin echipa de editori dedicata va tine la curent cu cele mai interesante informatii legate de acest domeniu

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.