Piata asigurarilor in lume

In momentul de fata pietele care conduc aceste domeniu apartin tarilor dezvoltate, precum SUA, Japonia, Marea Britanie, Franta si Germania. Desigur, exista probleme in ceea ce pruveste acoperirea prin asigurare, dar difera de la tara la tara. Sunt indivizi care au nevoie de o protectie financiara mai mare decat poate fi oferita in prezent.

Tarile dezvoltate se confrunta cu o crestere in ceea ce priveste speranta de viata, dar rezervele nationale sunt in scadere din cauze politice si sociale si nu in ultimul rand din cauze economice. De exemplu produsele care acopera riscurile de longevitate sunt cele care sustin cresterea in statele unde tehnologia este infloritoare. Paralel exista un deificit considerabil in ceea ce priveste tarile care nu se bucura de dezvoltare, dar se spera ca in urmatorii ani sa se ajunga la un anumit echilibru.

Ne-am obisnuit deja ca primii sa fie cei din Europa de Vest , primii la tehnologie, primii la dezvoltarea economica si primii in asigurari. Vorbim despre asigurarile de viata :ieftin sau scump, vorbim de RCA: RCA ieftin sau  RCA scump, de la diferite societati de asigurare.

In America de Nord de exemplu, asigurarile joaca un rol foarte important in protejarea averii, dar si in ceea ce priveste sanatatea sau viata.Uitandu-ne pe frontul Asiatic observam ca in Japonia se deruleaza adevarate reforme, in timp ce China se confrunta cu o explozie de pensii private, datorita aceentuarii imbatranirii populatiei.

Indiferent pe ce fagas vor merge asigurarile la noi in tara sau in afara, raman obligatorii multe dintre ele si cu siguranta vor deveni obligatorii si altele pe care acum le trecem cu vederea. Timpul ni le va demonstra.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.