Plastifiantii in hidroizolatii

O categorie importanta din cadrul hidroizolatiilor e aceea plastifiantilor. Ei sunt adaugati ca aditivi in compozitia betonul si au o serie de avantaje ca de exemplu cresterea impermeabilitatii data betonului si pastrarea duritatii pe care o va avea in timp, betonul, conferind acestuia niste calitati deosebite reoplastice si care sunt fara segregari, material ce face sa nu fie necesara utilizarea vibratoarelor atunci cand este turnat beton.

Cimentul care are intarire rapida si este utilizat in cazul hidrozolatiilor are rolul de a oprii instantaneu infiltrarea apei, acest lucru permitand aplicarea materialelor hidroizolante ce sunt adecvate. In privinta timpului de intarire, acesta este scurt, undeva in jur de 2 minute.

Plastifiantii in hidroizolatii

O categorie distincta si la fel de importanta a hidroizolatiilor e data de plastifiantii. Acestia pot fi adaugati ca si aditivi ce sunt pusi direct in compozitia formata din beton si are o multitudine de avantaje, cum ar fi :

– va duce la cresterea impermeabilitatii in cazul betonului;

– va pastra duritatea betonului pentru mult timp ;

– confera betonului calitati inalte de tipul celor reoplastice si care sunt fara segregari;

– nu va mai fi considerata necesara utilizarea vibratoarelor peentru turnarea betonului.

Fibrele din polipropilena

Microfibrele utilizate pentru armare si fabricate din polipropilenă au in proportie de 100% polipropilenă pură, aceasta fiind esentiala in hidroizolatii. Astfel de fibre din polipropilenă sunt extrem de rezistente in cazul utilizarii mediilor alcalinecreate la amestecurile de ciment, si deasemni, ele nu se degradeaza. Acestea sunt fibre non magnetice, au proprietati de rezistenta impotriva coroziunii si sunt neutre din punct de vedere chimic si nici nu absorb apa.

Fibrele de tip F sunt din polipropilenă dar au fost interpolate şi fibrilate, iar fibrele de tip M au formă de multifilament.

Acestea au armatura tridimensionala comparativ cu armarea clasica ce poate sa ofere o armare ce e considerata bidimensionala.

Materialele hidroizolante ce sunt promovate de firme in cadrul site-urilor lor si al magazinelor de specialitate, pot sa inlocuiasca materialele clasice de genul membranelor bituminoase ce sunt considerate de specialisti ca fiind depasite din punct de vedere moral, insa si din punctul de vedere al eficientei ca si al durabilitatii lor in timp.

Firmele care sunt specializate in hidroizolatii, dispun neaparat si de personal specializat, ce are o experienta vasta in domeniu acesta si care beneficiaza in pregatire permanenta continua in scopul de a asigura actualizari facute pas cu pas al cunostintelor privind tehnologiile celor mai avansate din domeniul acesta.

Societatile de profil au promotii chiar si gratuite privind oferirea consultantei de specialitate care se poate acorda in acest domeniu al hidroizolatiilor.

La specialisti intotdeauna o sa gasiti o solutie pentru viata intreaga a problemei fiecaruia pe care o are cu hidroizolatia si asta pentru ca astfel de produse pot cu siguranta sa asigure impermeabilizarea pentru o intreaga viata pe care o suprafata o poate avea.

Calitatea materialelor utilizate si preturile destul de accesibile, plus profesionalismul specialistilor sunt practic garantia faptului ca orice client o sa fie multumit in urma colaborarii cu astfel de firme de profil.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.