Povestea casei, Design interior

Orice clădire si locuință are o poveste proprie, o istorie pe care o spune de fiecare data celor care vor sa o audă. Fiecare clădire trăiește prin cei care ii populează spațiul, cei care ii dau viată. Începând de la istoria locului, de amplasamentul bine ales de cei care au proiectat si edificat clădirea, povestea releva pagini de istorie, oraș, cu si despre oameni.

Adesea, plimbările prin oraș atrag atenția spre clădirile vechi, eclectice, baroce, ori de influenta vestica interbelica care, cândva alcătuiau imaginea Micului Paris. Acum sunt nelocuite lăsate in degradare si uitare. O casa, trăiește prin oamenii care o locuiesc si accepta fiecare transformare conform personalității locuitorilor. Se adaptează trecerii timpului, se transforma tacit si cuminte la fiecare renovare, însă atunci când este pierduta in uitare se degradează similar unui trup fără suflet.

Clădirile sunt martorii tăcuți ai istoriei, au stat in picioare pe timpul războaielor si au rezistat cutremurelor oferind adăpost in orice condiții de timp sau vreme. Ele spun mai multe decât vrem noi sa înțelegem. Daca am privi cu atenție am înțelege povestea casei. Influențele celor care au lăsat cate o parte din suflet investita in arhitectura formei, a interiorului precum si micile accente decorative releva identitatea locului.

Contemporan, arhitectura moderna a trecut primordial in preferințele publicului consumator, revoluția modernismului perpetuându-se si astăzi. Intr-un contrast puternic intre vechi si nou, intre tradițional si modern, trecut si prezent, țesutul orașelor din Romania sunt într-o continua dezbatere pentru integrarea intre vechi si nou si a evita segregarea nefavorabila a vechilor bătrâne edificii trecute de timp.

Orice clădire sau apartament, poate fi îmbunătățit într-o posibilitate infinita de modalități. Rețeta se compune din putina imaginație, un gram de creativitate si dorința de a schimba ceva. Cu câteva plante si materiale recondiționate bine amplasate in spațiu, vor spune povestea casei din fiecare colțișor . Povestea actuala a celor care o locuiesc si încălzesc atmosfera in fiecare zi. O amenajare cu stil si bun gust nu este necesar sa fie si costisitoare. Utilizarea obiectelor existente, readuse la viată si cu o schimbare a utilității reîmprospătează interiorul si creează un alt ambient, într-o alta poveste.

Reîmprospătați-va locuința si acordați cate o șansă fiecărei clădiri fără sa o judecați, pentru ca sufletul lor suntem noi, iar ele doar spun in continuare de ani, povestea casei.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.