Predeal : o statiune ce merita vizitata!

Statiunea Predeal este situata in centrul Romaniei pe Valea Prahovei, intre raurile Prahova si Timis, la poalele muntilor Bucegi la nord-est de acestia si cele ale muntilor Baiului la nord-vest. Orasul Predeal este asezat la cea mai mare altitudine urbana din Romania, intre 1030m-1110m, la 45'30” latitudine nordica si 25'26” latitudine estica.
Muntii care invecineaza statiunea Predeal sunt M-tii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-tii Bucegi (2508m la Varful Omu) la Sud-Vest si M-tii Postavarul (1799m) in Nord-Vest. Localitatile componente care formeaza orasul Predeal sunt: Predeal, Paraul Rece, Timisul de Jos, Timisul de Sus. Suprafata totala este de 58,4km, dintre care 78,047m reprezinta suprafata locuita, desi aceasta s-a extins tot mai mult in ultimii ani.

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile racoroase si iernile friguroase, face ca statiunea Predeal sa fie de un real interes turistic in toate anotimpurile. Orasul Predeal ofera privelisti incantatoare, fiind recomandat atat pentru recreere cat şi pentru refacere din convalescenta prin aerul sau cu umiditate ridicata si nepoluat, dar si pentru practicarea sporturilor de iarna precum ski, snowboard sau saniuş.

Statiunea montana Predeal ofera o multitudine de posibilitati de distractie/ petrecere a timpului liber. Aici veti gasi o multime de baruri, restaurante si cateva discoteci. Predeal este orasul preferat de tineri in special. Exista si o partie care este luminata noaptea si foarte multi turisti aleg sa practice sporturi de iarna pe timpul noptii. Punctele de atractie ale statiunii sunt cele opt partii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, partia de schi fond de pe Valea Rasnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate in ultimii ani, telescaunul si teleschiurile de pe Clabucet, precum si marea diversitate de localuri specializate in arta culinara romaneasca si internationala.

Posibilitati de cazare in statiunea Predeal : Aici veti gasi si hoteluri de 4 si 5 stele dar si foarte multe pensiuni gata sa va invite sa le treceti pragul la preturi mult mai accesibile ca cele ale hotelurilor. Majoritatea turistilor prefera sa se cazaze la pensiuni deoarece exista posibilitati diverse de petrecere a timpului liber in cadrul acestora dar si pentru preturile bune. In general la pensiuni aveti parte de mic dejun inclus in pret, aveti posibilitatea de a face un gratar sau dea organiza mici petreceri fara sa va coste nimic in plus. Daca doriti sa va rezervati o camera eu va sfatuiesc sa faceti asta din timp deoarece in plin sezon exista posibilitatea sa nu mai gasiti liber unde va doriti. Prin intermediul internetului este foarte usor sa va rezervati locul si puteti chiar vizualiza camera in care veti fi cazat.

Va recomand cu caldura Statiunea montana Predeal!

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.