Primul instrument muzical al copilului tau

instrumente muzicaleChiar daca putem incepe sa invatam la orice varsta, copilaria este o perioada minunata pentru a invata sa cantam la un instrument muzical. Copii au un simt dezvoltat si o capacitate minunata de a invata lucruri noi.

Multi parinti se intreaba daca sunt bune sau nu lectiile de muzica pentru copii lor. De obicei acest lucru se intampla la inceput, cand ei sunt nevoiti sa forteze copii sa mearga la profesor. Muzica pentru copii sugereaza concentrare, va imbunatati coordonarea mana-ochi si copilul va invata despre perseverenta si munca. Daca la inceput nu ii va placea copilului, cu timpul sigur va fi incantat de noua lui “abilitate”.

Exista numeroase instrumente din care putem alege, totusi, nu uitati sa aveti in vedere cateva lucruri inainte sa alegeti instrumentul potrivit pentru copilul dumneavoastra. Parintii trebuie sa aiba in vedere varsta copilului, lungimea mainii, marimea palmei si dexteritatea copilului. Unele instrumente nu sunt recomandate pentru copii. Exista varianta de harpa sau violoncel pentru copii dar trebuie luata in considerare si forta necesara pentru a putea manevra instrumentul.

Vom descrie cateva tipuri de instrumente si cateva detalii:

Instrumente de suflat – minunate pentru socializare, avand in vedere ca de obicei sunt folosite in grupuri, trupe.  De exemplu, flautul sau clarinetul sunt instrumente muzicale recomandate pentru copii de cel putin 10 ani, este nevoie de dexteritate iar degetele lor pot fi prea mici pentru a acoperi complet gaurile instrumentului.

Instrumente de alama – la fel, sunt folosite in grupuri, bune pentru socializare. Sunt recomandate copiilor incepand cu varsta de 7 ani. Trompeta este cea mai recomandata pentru copii, pe cand trombonul necesita un brat lung iar tuba este foarte grea.

Instrumente cu corzi– sunt o alegere populara printre parinti deoarece vin in diferite dimensiuni si un copil poate invata de la varsta de 3 ani. Bineinteles, chitara este cea mai populara alegere.

Pianul – cel mai folosit prim instrument pentru copii este pianul. Este usor sa obtii o nota anume si, fara prea mult exercitiu pot fi cantate melodii simple. Bineinteles, exista si dezavantaje, este foarte mare si trebuie intretinut.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.