Proiect in HTML5: Mini-PAINT

Canvas in combinatie cu JavaScript pot face lucruri destul de interesante. Aproximativ cu 2 ani in urma, cand am elaborat teza de licenta, am utilizat din belsug canvas-ul.

In linii generale, era vorba despre o aplicatie web care permitea sa personalizezi un tricou.
Adica: site-ul in sine era un magazin online de tricouri, putea-i sa alegi un tricou simplu si cu ajutorul unei interfete grafice, putea-i sa-l personalizezi adaugand text, imagini, si alte elemente grafice pe tricou.
Ideia aplicatiei era ca tu sa-ti personalizezi online tricoul dupa bunul tau plac, dupa care puteai sa-l comanzi.

Sincer sa fiu, aplicatia nu prea i-a uimit pe profesori. 🙂 Mai mult – am primit o nota slaba, sau cel putin mai joasa decat asteptarile mele. Insa, dincolo de frustrari si de supararea pe care o aveam, eram multumit in sinea mea. Da! Eram multumit pentru ca am utilizat si invatat niste lucruri care intr-adevar imi erau interesante. Eram multumit pentru ca m-am ocupat exact cu ceea ce imi placea sa ma ocup cel mai mult (oportunitati mai rar intalnite pe parcursul studentiei 🙂
Mai tarziu, s-a dovedid ca anume aceasta este ceea ce conteaza cel mai mult.

OK. Ceea ce vreau sa prezint in continuare este o frantura din teza de licenta, substantial modificata, adaptata si adusa la conditiile unei aplicatii simple de desenare, elaborata cu ajutorul elementului Canvas si JavaScript. Aplicatia are urmatoarele instrumente de desenare: linie, creion, cerc, dreptunghi, text, si posibilitatea de a seta proprietatile acestora.

Mini-Paint: http://practichtml.go.ro/html5/html5proiect.html

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.