Radiere societate – ce trebuie sa stii

Este destul de greu sa vezi o parte plina a paharului atunci cand vine vorba de inchiderea unei firme, insa, privind dintr-o perspectiva mai realista, ne dam seama ca este un parcurs firesc al unei firme, ca aceasta sa treaca de la infiintare la o perioada de maturitate apoi la decadere pentru ca intr-un final sa ajunga la inchiderea ei. De la firma la firma depinde perioada in care se intampla acest lucru.

Radierea unei firme va fi facuta pe etape, pas cu pas, fiecare dintre acestia avand la baza depunerea unor documente, confirmari si aprobari diverse, cereri, declaratii si hotarari, lucru care poate sa dureze mai mult sau mai putin, in functie de tipul de societate pe care il detii dar si in functie de multe alte variabile.

Radierea unei societati va incepe cu pregatirea hotararii obtinute in urma Adunarii Generale a Asociatilor, hotarare in care este specificat ca este dorita incetarea activitatii firmei. Se poate aduce in discutie apoi publicarea Hotararii in Monitorul Oficial, depunerea notificarii de intrare in lichidare catre Registrul Comertului, Radierea firmei din Registrul Comertului, realizarea situatiei finale si a balantei de lichidare, pentru radierea firmei.

Toate acestea sunt informatii importante pentru inchiderea firmei, documente ce tin atat de partea juridica a incetarii activitati ei cat si de partea financiar-contabila. Tocmai din acest motiv, in momentul in care apelezi la o firma de radiere firme, cel mai bine este sa verifici daca acestia iti pun la dispozitie servicii complete in ceea ce priveste inchiderea firmei. In felul acesta nu va mai fi nevoie sa iti faci probleme pentru nimic in ceea ce priveste inchiderea firmei, tot ceea ce vei mai avea de facut sa fie monitorizarea procesului de radiere.

Cel mai bine este sa incerci sa alegi o firma care sa iti puna la dispozitie un pachet complet de servicii in ceea ce priveste radierea. In functie de ofertele pe care le primesti vei putea face mai tarziu estimari mult mai concrete.

Un Raspuns to “Radiere societate – ce trebuie sa stii”

  1. Cel mai bine apelati la o firma specializata in consultanta pe acest domeniu. Sunt multe proceduri ce trebuiesc urmate si asa veti avea o grija mai putin.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.