Realizarea unei case – visul oricui

Construirea unei case noi in Bucuresti cred ca este visul oricarui bucurestean. Sau daca nu construirea, macar cumpararea unei case moderne : ) Insa cum preturile pentru realizarea sau cumpararea unei casei sunt foarte mari, multora dintre noi ne ramane doar solutia inchirierii. Si chiar daca inchirierea unei case in capitala nu este deloc ieftina, multi ajung in aceasta situatie fiindca nu depind de o suma mare de bani pentru cumpararea terenului si construirea casei in sine.

Cu un calcul simplu, banii care ii platim pe chirie ar ajunge pentru a plati o rata lunara la casa noastra. Doar ca, pentru a avea casa noastra avem nevoie de la inceput de o suma mare de bani, iar acesti bani sunt greu de obtinut chiar daca avem un salariu marisor. Tocmai din acest motiv multi bucuresteni care au salari de peste 3000 Ron ajung sa stea in chirie sau sa apeleze la creditul “Prima casa” pentru cumpararea unui apartament in rate.

Cu toate acestea, sunt si cazuri mai fericite, cazuri in care banii sunt o grija, dar nu o problema si ajung sa isi construiasca o casa.

Avantajele realizarii unei case

-Confortul oferit. La o casa beneficiezi de confort. Nu ai vecini galagiosi, nu vei avea probleme cu muzica sau cu certurile vecinilor.

– O casa iti ofera totodata si mai multe metode de relaxare. Poti oricand sa faci un gratar in curte, poti oricand sa iti chemi prietenii in vizita si sa nu fiti deranjati.

-Casa este doar a ta si iti permiti sa faci ce vrei in curte si in interior.

-Chiar si atunci cand facem o rata pe 20-30 de ani, investitia intr-o casa este mult mai buna decat intr-un apartament. Majoritatea apartamentelor sunt facute in anii '65-'88, iar cand ne gandim ca aceste blocuri sunt deja vechi, la terminarea ratei este posibil ca noi nici macar sa nu mai putem vinde respectivul apartament. Iar daca alegem sa cumparam apartament in blocurile construite dupa anul 2000, acestea au niste preturi comparabile cu realizarea unei case modeste.

Chiar daca o casa in Bucuresti este mai scumpa, mai ales ca majoritatea dintre noi ne dorim case cu etaj si cu diferite accesorii si utilitati moderne, aceasta merita toata investitia noastra. Conteaza si locatia si pe care strazi din Bucuresti ne dorim construirea unei case, dar facand o medie pe termen lung, investitia intr-o casa este mult mai buna decat intr-un apartament.

Ca si la cumpararea unui apartament, cel mai bine este sa cumparam casa cu banii in mana…sau macar sa dispunem de aproximativ 50% din bani.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.