Reguli de curatare a perdelelor si draperiilor

Indiferent de perioada in care ne aflam, curatenia este o activitate nelipsita din viata oricarei gospodine. A avea o casa curata ne garanteaza atat un mediu de viata sanatos cat si o estetica desavarsita, indepartarea prafului, a petelor si a bacteriilor fiind principalul nostru obiectiv.

Din procesul de curatenie nu putem sari accesoriile decorative, fie ca ne referim la piesele de mobilier mai mici, tablouri sau chiar perdele si draperii. Suntem ferm convinsi ca atunci cand ati ales perdelele pentru camerele locuintei voastre, ati mizat pe o calitate ridicata cat si pe modelele preferate, astfel ca interesul este de a prelungi durata de viata a acestor obiecte decorative. Daca va doriti o curatare perfecta a perdelelor, fara a le deteriora, iata cateva reguli esentiale de care ar trebui sa tineti cont.

  1. Nu incercati sa spalati perdelele prea des, riscati sa le degradati. Mizati insa pe o curatare saptamanala cu ajutorul unui pamatuf de indepartat praful sau aspirator, sunt metode facile de a indeparta praful fara a indeparta perdelele de pe galerii sau sine.
  2. Daca te-ai decis sa le cureti de praf, asigura-te ca incepi curatarea de jos in sus, insistand indeosebi pe zonele de prindere sau pe extremitati. Daca perdelele tale nu au o culoare deschisa, asigura-te ca ai indepartat praful cu un pamatuf sau aspirator si sterge-le cu o carpa usor umezita.
  3. Perdelele nu se spala la masina, este o regula de care trebuie sa tii cont si pe care trebuie sa o aplici alaturi de citirea instructionilor de spalare. In functie de materialul din care sunt confectionate, este necesar un anumit tip de spalare, la o anumita temperatura si doar cu anumite substante de curatare.
  4. Dupa orice spalare, perdelele si draperiile necesita o calcare pentru indepartarea efectului de sifonare. Daca perdelele dispun de o singura fata, mizati pe o calcare in zona dorsala, in caz contrar, puteti calca pe oricare dintre suprafete cu condititia sa folositi in zonele mai sifonate o batista usor umezita.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.