Renovarea casei si izolatia termica

Cand ne renovam locuinta multi dintre noi tinem cont si de izolatia acesteia. O izolatie corespunzatoare ne va asigura ca nu risipim energie, iar costurile pentru incalzirea locuintei vor fi mai mici pe termen lung. Un material izolator foarte popular si calitativ este spuma poliuretanica, care este disponibila in 2 forme: spray si placi de spuma poliuretanica rigida. Acest material este format din celule inchise ce contin un anumit gaz si nu permit conductivitatea energiei termice. Trebuie sa stii totusi ca in timp acele celule umplute cu gaz vor fi umplute cu aer, iar acest lucru va diminua putin valoarea R(coeficientul de eficienta in izolare termica). Cu toate acestea, valoarea R nu se va diminua foarte mult. Daca dispui de o izolatie cu placi din spuma poliuretanica rigida cu valoarea R de 9, in timp poate scadea la 7 si va ramane asa in jur de 25 de ani.

izolatie cu spumaDaca va ganditi la ce fel de spuma poliuretanica sa aplicati, atunci trebuie sa stiti ca fiecare are propriile utilizari. Spuma tip spray este aplicata de obicei la interior si adera pe orice tip de material. Este folosita cu succes si la acoperisuri pe peretele exterior. Chiar daca spuma poliuretanica tip spray este destul de folosita la exterior, specialistii ne recomanda ca pentru izolarea peretilor exteriori sa folosim placi din spuma poliuretanica rigida. Aceasta din urma este forma 90% din celule inchise, fiind astfel mult mai eficienta decat spuma pulverizabila.

Spuma poliuretanica dauneaza sanatatii?

Unele persoane au dubii in privinta folosirii spumei poliuretanice la interior deoarece se spune ca este un produs care ar putea cauza cancer. Ideea a pornit de la un caz izolat din Statele Unite, cand niste experti au hotarat sa faca diverse teste pe saltelele din spuma poliuretanica. In urma testului nu s-a concretizat nici un verdict clar, insa pentru siguranta este recomandat sa nu cumparam saltele din spuma poliuretanica pentru copiii nostri. Si tot din acest motiv unele persoane afirma ca este mai bine sa folosim spuma poliuretanica in izolatie exterioara si nu interioara.

Marele dezavantaj al spumei poliuretanice asupra sanatatii il constituie gazul emis cand aceasta arde. Desi este un material care nu intretine arderea, la foc puternic se topeste si emite un fum toxic.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.