Retete pentru Dieta Dukan

dieta atkins si dukanDieta Dukan este o dieta bazata pe modul de alimentatie al oamenilor preistorici, acei asa-zisi vanatori-culegatori. Include peste 100 de alimente diferite, dintre care 72 sunt de origine animala. Am creat pe site-ul Retete De Diete o gama larga de retete de unde puteti alege retetele cele mai potrivite cu etapa de dieta in care va aflati. Toate retetele sunt create numai cu alimente incluse in lista de 100 de alimente permise si se pot consuma in orice cantitate.

Dieta Dukan are patru faze. Pe site-ul Retete De Diete sunt descrise modurile in care puteti combina alimentele specifice fiecarei etape astfel incat acest regim pe baza de proteine sa nu mai fie greu de tinut sau monoton din punct de vedere gastronomic.

Faza de Atac – scopul este sa pierdeti 2 – 3 kilograme rapid, in doar cateva zile. Dr. Dukan afirma ca in aceasta faza metabolismul devine extrem de activ.

Faza de Croaziera – 28 de legume sunt adaugate in lista cu alimente permise. Nu aveti voie inca sa consumati fructe. Scopul este sa atingeti greutatea pe care o doriti, intr-un mod gradual. Aceasta faza se parcurge, de regula, in ritmul de 1 kg slabit pe saptamana pana ce greutatea dorita este atinsa.

Faza de Consolidare – scopul este sa previi cresterea in greutate ulterioara. Cei care tin dieta pot manca oricate alimente pe baza de proteine si legume doresc si totodata o fructa cu continut scazut de zahar, o portie de branza si doua felii de paine integrala.

Faza de Stabilizare – aceasta este partea pe termen lung a dietei. Aceasta Faza de Stabilizare va face parte din stilul de viata si Dukan recomanda sa fie mentinuta pe tot parcursul vietii. Oamenii pot manca orice doresc atat timp cat urmeaza cateva regulli simple:

  • O zi pe saptamana se vor consuma numai alimente pe baza de proteine, la fel ca in Faza de Atac;

  • Trebuie consumate 3 linguri de tarate de ovaz in fiecare zi;

  • Cel putin 20 de minute de mers pe jos, in fiecare zi;

  • Niciodata nu trebuie folosite scarile rulante sau lifturile;

Cei care tin Dieta Dukan au voie sa consume indulcitori, oteturi, guma fara zahar, condimente si mirodenii. De asemenea sunt sfatuiti sa ia vitamine si minerale.

Numeroase celebritati, printre care Jenifer Lopez, Gisele Bundchen si Kate Middleton afirma ca au folosit Dieta Dukan cu succes. Lopez si Bundchen pentru a isi recupera greutatea normala, dupa ce au nascut, iar Middleton, acum Ducesa de Cambridge, inainte de a se marita cu Printul William, Duce de Cambridge.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.