Rigole si sifoane pentru dus. Accesorii necesare pentru baia ta

Rigolele si sifoanele pentru dus sunt accesorii absolut necesare pentru o baie profesionista. Exista mai multe feluri de rigole si sifoane. Aici gasesti cateva exemple pertinente.

Sifon pardoseala metalic

Sifonul pentru pardoseala metalic este mai rezistent si mai durabil decat cel din plastic. El poate fi realizat din otel inoxidabil, din inox sau chiar din fonta. Se poate intampla ca in baia dumneavoastra sa apara un miros neplacut. Acesta poate veni de la sifon. Pentru a rezolva problema, vom curata sifonul si ii vom aplica un dop sau un capac pentru perioada in care nu il folosim. Sau, mai bine, il inlocuim cu o versiune mai performanta! Sifoanele moderne, dotate fiind cu o garda hidraulica antimiros, sunt demontabile si usor de curatat. Ele sunt solutia perfecta pentru un sifon de pardoseala, pentru ca au incorporata si solutia inlaturarii mirosurilor nedorite!

 

Sifon pardoseala plat

Sifonul de pardoseala plat, sau cu iesire orizontala, ofera avantajul de a se putea monta mai usor pe orice tip de podea si se incadreaza foarte bine in baile din apartamentele de bloc. El poate fi din plastic, inox sau otel inoxidabil, poate fi dotate cu grilaj de diverse forme si modele, sau chiar cu suport pentru ceramica sau gresie. In varianta moderna, ele sunt dotate cu sisteme care sa blocheze mirosurile nedorite si cu saculeti pentru colectarea firelor de par. Usor de curatat si de montat, sifonul plat pentru pardoseala, este preferat deseori celui cu cot curbat sau cu scurgere verticala.

 

Sifon pardoseala PVC

Sifonul de pardoseala din PVC este mai accesibil ca pret fata de cel din inox sau otel inoxidabil, de aceea este si el cautat. In plus, se poate dota cu orice tip de gratar, astfel incat, la suprafata nu va fi nicio diferenta. Si acestea pot fi prevazute cu garda hidraulica care sa tina mirosurile neplacute la distanta, cu saculet pentru colectarea parului. Usor de montat si de demontat, ele se pot curata foarte rapid. Cu o etanseizare adecvata si cu o panta corespunzator realizata, aceste modele nu sunt cu nimic mai prejos decat cele metalice. Degeaba avem cel mai performant sifon de pardoseala daca nu s-a facut bine hidroizolatia, sau panta nu respecta regula de aur – care spune ca inclinatia pardoselii trebuie sa fie cat se poate de uniforma si sa porneasca din toate colturile incaperii.

 

Sifon pardoseala reglabil

Sifoanele de pardoseala reglabile sunt prevazute cu un inaltator special pentru a permite ajustarea in functie de necesitati. Exista in varianta din plastic, otel inoxidabil, inox sau chiar fonta si sunt cautate pentru ca se pot monta usor pe orice gen de podea. Dotate cu orificiu de curatare se pot monta si in cabinele de dus fara cada. Pentru oprirea mirosurilor neplacute, fie se comanda clapeta gravitationala, fie se alege modelul cu garda hidraulica incorporata. Sunt si modelele care prevad mai multe guri de colectare si o gura de scurgere si, din fericire, mai toate modelele sunt acum prevazute si cu saculetul de coletare pentru par si se pot curata foarte usor.

 

Pentru mai multe detalii, priveste aici o gama variata de rigole si sifoane pentru dus.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.