Riscuri cand folosim anvelope second hand

Ca orice produs second hand, anvelopele auto, fie ca vorbim de anvelope vara sau de cele de iarna, nu fac exceptie atunci cand e vorba de riscuri. E vorba despre riscul de a cumpara o anvelopa second hand care are defecte ascunse, respectiv atele din componenta anvelopei pot fi rupte, iar in timpul condusului, la cel mai mic mpact cu o groapa sau chiar cu o denivelare anvelopele se pot deforma, ori mai grav, se poate produce o explozie.

Desi pot fi multe dezavantaje in utilizarea unor anvelope auto second hand, costul de achizitie scazut reprezinta un factor demn de luat in seama. Din prisma acestui punct de vedere recomandam folosirea unor anvelope second hand de catre utilizatorii care se invart mai mult prin oras, al viteze relativ scazute, ori merg des pe drumuri de tara sau drumuri forestiere unde se pot intalni asa numitele capete de berbec, acele pietrii ingropate pe 3 sfert in pamant care taie usor anvelopele, iar in cazul in care se taie o anvelopa noua nu este tocmai placut, cunoscut fiind faptul ca un set de anvelope auto noi are, in zilele acestea, un cost destul de ridicat.

Contrar celor care folosesc masina mai mult in oras si in jurul orasului, recomandam posesorilor de masini care fac drumuri lungi in mod frecvent sa investeasca o suma mare de bani intr-un set de anvelope auto noi fiindca in timp se va dovedi o investitie reusita. In plus siguranta oferita de anvelopele noi este net superioara oricaror anvelope sh. Chiar daca apparent profilul unui cauciuc second hand este bun, se poate ca acel cauciuc sa fie fabricat cu multi ani in urma si cauciucul sa fie imbatranit , ori si mai rau sa fie copt.

Avand in vedere aceste aspect dorim sa faceti cea mai buna alegere in ceea ce priveste pneurile pe care le veti folosi de acum incolo pentru masina dumneavoastra.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.