Rolex-precizia elvetiana

Ceasul pentru cei mai multi dintre noi reprezinta accesoriul perferct la orice tinuta dar mai ales la cea business.Unul dintre cele mai faimoase si recomandate ceasuri este Rolex-ul. Istoria incepe in 1905 cand Hans Wilsdorf infiinteaza renumita companie producatoare de ceasuri de lux cu sediul in Elvetia(1908).

Oyster este primul ceas de mana rezistent la apa produs in intregime de Rolex, fabricat in 1926. Mecanismul este alimentat de rotorul Perpetual, fiind primul mechanism cu rotor liber din lume creat in 1931.Modelul Oyster Perpetual Datejust este cel mai cunoscut ceas din lume si este comrcializat de peste 70 de ani. Acesta are dotat cu cronometru si shimbare autamata a date ce se poate shimba cu ajutorul rotitei Twinlock. In 2009 a doua varianta a modelului Datejust  sub denumirea de Datejust II(41 mm diametru).

Un alt model  renumit este Rolex Explorer  lansat undeva la jumatatea secolului trecut in cinstea a dow exploratory care au atins varful Everest(8.848)  echipati cu ceasuri rolex modelul Oyster. Modelul Explorer este purtat si de personalitati din lumea mondena ca Brad Pitt, Tom Hanks si Matt Damon. Preturile pentru o piesa originala incep de la 2,999.00 dolari. In 1971 Rolex lanseaza si al doilea model de Explorer este disponibil si in variata cu aur galben si aur alb si fuctioneaza si pe alt fus orar. Această indicaţie de 24 de ore, printre altele, a fost proiectat cu exploratori pestera profesională în minte, ca lumina zilei este inexistentă în caverne adânci, şi Evidenţa de timp este o provocare. Chiar şi în întuneric, Explorer ofera lizibilitate bună. Preturile pentru Rolex Explorer II incep de la 4,925.00 de dolari.

Rolex ramane si azi cea mai renumita firma producatoare de ceasuri de lux din lume.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.