Rolul UPS-urilor

UPS sau Uninterruptible Power Supply este un dispozitiv ce ofera o sursa de curent in momentul cand exista o pana de retea tensiune 220V 230V. La fel cum spune si numele acestuia, Sursa de Putere Neintrerupta, rolul UPS G-Tec este de a prelua necesitatile consumatorilor pentru a putea oferii o continuitate a activitatilor, oferirea sansei de a salva lucrarile importante executate pe calculator si de oprire in siguranta a acestuia. Insa rolul unui UPS Gtec nu se opreste aici, pentru ca el mai ofera si functia de reglare a tensiunii din sistem (daca achizitionati un UPS de calitate). Pe sistemul electric al orasului nu se afla in permanenta aceiasi tensiune datorita folosirii curentului cu diferite aparate si cateodata diferite frecvente. UPS-ul are rolul de a prelua curentul electric din retea , stoca si de a-l transforma la o tensiune ce nu pune in pericol integritatea aparatelor.

UPS-ul se monteaza intre reteaua electrica ce intra in cladire –imobil- si consumatorul finali. Astfel toata tensiunea ce alimenteaza aparatele electroniace –consumatorii- ce noi le folosim trece prin acest sistem de verificare a calitatii acestuia si de convertire la parametrii uzuali de functionare, astfel ca intotdeauna din UPS iese tensiuna standard. UPS-ul mai are incorporata un acumulator. –sau mai multi- ce are rolul de a stoca energie in caz ca pe sistem apare o pana de curent, surplus ce ne permite noua incheierea tuturor operatiunilor in siguranta si salvarea activitatilor ce le desfasuram pe calculator. In momentul cand de la sistem nu mai vine curent, UPS are un sistem ce se pune automat in functiune pentru a nu intrerupe fluxul ce iese si avertizeaza printr-o alarma sonora faptul ca s-a trecut de la retea pe baterie. Aceasta baterie are o perioada scurta de utilizare de la 3 minute la peste 100 minute in functie de echipament.

Calculatoarele, centralele termice, imprimantele, televizoarele, aparatura medicala si majoritatea aparatelor electronice ce au in componenta un sistem informatic sofisticat sunt foarte sensibile la schimbarile de tensiune sau la penele de curent. Intr-un calculator exista mii de componente electronice ce au nevoie de o tensiune constanta pentru a nu le uza intr-un timp mai scurt. Rolul surselor la calculatoare si al incarcatoarelor la laptopuri este de a transforma aceeasi tensiune in tensiunea necesara dispozitivului respectiv. UPS-ul este creat cu scopul de a regla aceasta tensiune la una normala, el nefiind afectat de aceste fluctuatii si de a permite oprirea normala a calculatorului personal. Oprirea brusca a unui sistem uneori poate cauza erori de software, avarii la componentele hardware si pierderea informatiilor.

In ultimul timp se utilizeaza deseori pentru alimentarea centralelor pe lemn cu runtime de minim 6 ore.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.