Romania, te iubesc

Situata in sud-vestul Europei, Romania este invecinata cu Bulgaria, Ucraina, Serbia, Republica Moldova, iar, ca un mare avantaj, are iesire la Marea Neagra, fapt ce atrage numerosi vizitatori atat din tara, cat si din strainatate.

Litoralul romanesc este extrem de variat in ceea ce priveste forma tarmului, fiind format din golfuri adancite in vaile dobrogene, faleze, cordoane de nisip si plaje. Zona Agigea adaposteste unica rezervatie de dune marine din a tarii si se gaseste la o distanta de numai 50 de metri de mare.

De asemenea, ca plus de farmec, Romania contine si faimosul lant muntos al Carpatilor. Piscurile inzapezite chiar si pe parcursul verii, cu hectare intregi de padure, lacuri montane nemaipomenite, liniste si aer curat sunt, cu siguranta, mai mult decat suficient pentru o vacanta reusita, departe de tehnologie si stres.

Pentru ca are imensa sansa de a oferi tuturor celor care se hotarasc sa ii viziteze mealagurile, Romania mai are un as in maneca, si anume Delta Dunarii. Fiind cea mai bine conservata, dar si cea mai mare, delta a fost proclamata rezervatie naturala, majoritatea speciilor fiind pe lista celor pe cale de disparitie, astfel ca pescuitul sau vanatul se fac intr-un mediu controlat pentru a evita subpopularea si dezechilibrarea mediului.

Cu numeroase orase care merita sa fie vizitate, fiecare cu obiceiurile, mancarurile si bagajele sale de cultura si istorie specifice, cum ar Bucurestiul – capitala tarii – sau Brasovul, Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea si Constanta, aflat pe litoral, cu siguranta veti avea o vacanta placuta si relaxanta.

Tinand cont de numeroasele locuri pe care le puteti vizita, cea mai simpla si la indemana solutie este sa utilizati serviciile de inchirieri auto.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.