Rubrica de revista presei – locomotiva oricarui site de stiri

Zi de zi suntem expusi unui val informational la care cu greu ii mai putem face fata. La cat de multe se intampla in lumea asta mare nici nu mai este de mirat. Problema este doar a acelei persoane care doreste sa fie bine informata, deoarece cu greu isi va putea alege si selecta sursele care sa-i acopere nevoia de a fi informat.

In mediul online sunt zeci de site-uri de stiri, pornind de la prezentele online ale publicatiilor si televiziunilor si ajungand pana la agregatoarele de stiri care ne aduc informatii din toate sursele posibile.

Totul este online, dar niciodata nu vom reusi sa acoperim eficient sau pe cat ne dorim acest boom informational zilnic. Pentru astfel de persoane exista site-uri online de revista presei. Mai precis, sunt site-uri de stiri care ofera si acest serviciu catre vizitatori in speranta ca le vor aduce mai usor in fata titlurile zilei, dar si sursele unde acele subiecte pot fi citite.

In multe dintre cazuri lecturarea zilnica a presei se face cumva “pe diagonala”. Adica ne dorim un loc unde sa putem avea acces rapid la toate titlurile zilei si daca ceva ne suscita interes sa putem citit subiectul dezvoltat dintr-un singur click. Pornind de la acest tip de comportament online, perfect justificat de multimea titlurilor, dar si de domeniile extrem de variate, revista presei devine un tool extrem de eficient si din ce in ce mai mult accesat.

Site-urile care-si aloca un spatiu special pentru revista presei cauta sa marcheze cat mai vizibil aceasta zona, dar si sa o organizeze in asa fel incat orice vizitator sa poata avea acces rapid la informatiile pe care si le doreste. De aceea, chiar si titlurile de revista presei sunt organizate pe domenii de interes si pot constitui filtre eficiente atat pentru vizualizari rapide, dar si pentru organizarea de alerte ce pot fi primite pe e-mail.

Webmasterii portalurilor de stiri online pun un accent deosebit pe expunerea stirilor in sistem de revista presei mizand pe faptul ca cine doreset sa fie informat nu va accesa zilnic o lista de 10-15 surse pe care le considera de incredere si va pune in bookmark numele unui site de stiri unde va putea gasi oricand continutul pe care si-l doreste.

De departe, de exemplu, cel mai accesat domeniu intr-un site de stiri ramane cel care ne prezinta noutatile mondene. Cafeaua de dimineata ne ofera un prilej de relaxare si citirea ultimelor noutati legate de nastrusniciile facute de vedetele autohtone este o doza dezirabila de buna dispozitie ce ne poate insoti pe intreaga zi. In topul accesarilor zilnice urmeaza stirile sportive, cele din domeniul economic, dar si stirile politice, in functie si de evenimentele ce se consuma intr-o anumita perioada. Toate au ca numitor comun nevoia noastra de a fi informati, dar si posibilitatea satisfacerii oricarei curiozitati legata de un eveniment sau o fapta ce a fost deja relatata in mass media.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.