Se mai poate cumpara sau construi acum o casa?

credit casaBineinteles ca se poate. Si acum, nu vorbesc referindu-ma doar la cei care muncesc inafara tarii si care pe moment, inca rezista crizei economice, sau doar la cei care au bani cat sa-si ridice zece case odata sau sa cumpere eventul un intreg bloc. Ma refer la tinerii proaspat casatoriti dintre care unii castiga doar salariul minim pe economie sau la toti cei care muncesc aici, in Romania, cu acelasi salariu, le este greu sa cumpere o locuinta.

Si voi puteti reusi, cu ajutorul oferit de Statul Roman si de banci. Daca e sa o vorbim intai despre cei care vor sa-si cumpere sau sa-si construiasca prima lor casa, e clar ca vom vorbi in general despre persoane relativ tinere. Ei bine, cu un salariu minim pe economie mai mult ca sigur ca nu te vei descurca. De aceea, solutia ar fi in primul rand un credit Prima Casa. Nu, nu ai nevoie de nici o garantie.

Doar trebuie sa te incadrezi in termenii impusi de program si anume, sa nu fi detinut pana in momentul in care apelezi la acest credit, un spatiu locuibil care sa fi depasit 50 mp. Daca va incadrati in aceste etaloane, banca va va oferi un credit garantat in proportii de 50-50 de catre ea si de catre Statul Roman. Iata asadar cum va puteti construi sau cumpara pana la urma o casa. Totusi, nu e deajuns sa o construiesti sau sa o cumperi. Creditul maxim pe care il poti lua prin acest program este de maxim 60.000 E si atunci, va trebui mai mult ca sigur sa apelezi la un credit de nevoi personale pentru a spune in sfarsit ca te muti in casa nou.

Iar pentru cei care nu pot apela la program, deoarece nu se incadreaza in cerinte, exista si pentru ei solutia numita credit ipotecar pentru locuinta. Totul e sa-l alegeti pe cel mai avantajos.

Dupa ce ai cumparat casa trebuie sa ai si bani de amenajare locuinta, si asta nu poate fi facut prea usor, este nevoie de pricepere si simt artistic, munca de amenajare nu este deloc usoara.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.