Sfaturi care te vor ajuta sa alegi bateria auto

auto baterieO baterie auto are o durata de viata de 4 ani, interval la care trebuie sa fie schimbat. Majoritatea soferilor aleg sa achizitioneze o baterie noua doar in momentul in care motorul nu mai functioneaza deloc, insa acest lucru poate duce la cheltuieli suplimentare, cum ar fi plata unor servicii de montaj baterie auto la domiciliu si luarea unor decizii fara o analiza prealabila.

Este bine, asadar, ca indiferent de cat de bine functioneaza bateria dupa 4 ani, aceasta sa fie inlocuita. De asemenea, este bine sa fie ingrijita cat mai bine pe perioada sa de functionare. Astfel, trebuie sa fie evitata descarcarea completa, trebuie sa fie verificata o data la 6 luni si trebuie sa fie evitate temperaturile extreme. Cu o ingrijire adecvata, durata de viata a bateriei poate sa creasca la 6 ani . Cu toate astea, nu este foarte indicat sa se lungeasca functionarea unei baterii.

Atunci cand trebuie sa inlocuiesti o baterie si nu este o urgenta, poti avea timp sa analizezi piata si sa descoperi care este bateria perfecta pentru tine.

Cum se alege bateria potrivita?

Primul pas pe care trebuie sa il faca orice sofer inainte de a achizitiona o baterie este sa studieze manualul automobilului. In manual poti gasi o multime de informatii care iti vor usura cautarea . Trebuie sa alegi corect amperajul si dimensiunile acumulatorului, daca iti doresti o functionare corecta. Este bine, totusi, sa alegi un acumulator cu o capacitate ceva mai mare decat cea inscrisa in manual, deoarece numarul de consumatori creste vizibil de la o zi la alta si vei avea nevoie de energie. Evita sa cumperi o baterie care sa nu acopere necesitatile automobilului pe care il detii.

Marca este si ea foarte importanta, insa nu este cruciala. Alege, totusi, o marca de incredere, care sa iti ofere garantia calitatii. Site-urile de profil si forumurile auto pot sa iti ofere o multime de informatii deosebit de pretioase in ceea ce priveste marca. Baterii foarte cunoscute la nivel mondial sunt Varta, Rombat, Caranda, Banner sau Bosch, insa poti gasi si alte nume, cel putin la fel de interesante.

Locul de unde cumperi bateria poate sa fie si el foarte important. Daca nu ai timp foarte mult la dispozitie, poti opta pentru comanda online si montarea chiar la tine acasa. Daca ai timp, poti merge intr-un service care sa iti ofere toate serviciile de care ai nevoie. Inca din momentul in care iti cumperi masina, cauta un magazin de piese auto si un service in care sa ai incredere si pe care sa le contactezi ori de cate ori ai nevoie. Constanta in achizitii iti poate aduce o multime de avantaje.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.