Sfaturi in alegerea unui alimentator de laptop

acumulatoare-laptop-lithium.roCa in aproape orice domeniu, exista oameni care doresc achizitia unei anumite piese, a unei componente cand aceasta incepe sa se deterioreze, cand deja e defecta si nu mai functioneaza sau de rezerva, pentru situatii neprevazute sau pentru alte locatii in care isi mai desfasoara activitatea. Daca detineti un laptop, cu siguranta s-a intamplat sa realizati cat de mult inseamna folosirea unor alimentatoare laptop in stare buna de functionare – v-au scos din impas, au salvat o prezentare, au incarcat bateria. Insa daca va aflati in una din situatiile din sus, achizitia unui astfel de incarcator este ceva la care trebuie sa va ganditi. Sa vedem impreuna cateva sfaturi si sugestii.

Verificati alimentatorul actual
Pentru aceasta,se pot folosi diferite aplicatii online sau puteti tine cont de marca, seria si modelul laptopului. Verificarea compatibilitatii este deci foarte importanta. (Seria este notata in partea inferioara a cutiei alimentatorului).

Voltajul
Unele alimentatoare laptop sunt universale, in timp ce altele potrivesc doar unor modele. Unele au un switch pentru a schimba voltajul, in functie de laptop. Fiti insa foarte atenti – un numar prea mic de volti va face ca laptopul sa nu porneasca.

Voiaj
Daca obisnuiti sa calatoriti mult, chiar si in afara tarii, trebuie sa tineti cont nu doar de prizele diferite, ci si de puterea lor (in SUA aceasta este mai mica). Puteti folosi un adaptor pentru a preveni scurt-circuitarile. Din nou, este foarte importanta verificarea specifiicatiilor tehnice ale fiecarui alimentator in parte.

Garantie
Achizitionati doar produse originale sau compatibile, la care este oferita garantie (de minim un an de zile – 3 sau 6 s-ar putea sa fie pur si simplu prea putin).

Conector
Pe langa putere si amperaj, tensiune (voltaj), trebuie sa mai fim atenti la tipul si detaliile conectorului – dimensiunile sale in milimetrii. Verificati si acest aspect inainte de orice achizitie.

Respectand aceste sfaturi si apeland la magazine specializate, precum Lithium.ro, veti putea obtine cele mai bune solutii in privinta acestor alimentatoare de laptop, fiind mereu pregatiti pentru orice lucru neprevazut.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.